Inlägg från: SecretlyMe |Visa alla inlägg
  • SecretlyMe

    20 år & bebis längtan

    Åldern har inte lika stor betydelse i jämförelse med eget boende och veta vad eget ansvar betyder och innebär tycker jag. Vet man inte hur det är att behöva betala räkningar och hyra, handla mat och få ekonomin att hålla och gå ihop, städa och tvätta och hålla det rent hemma tycker inte jag att man är redo för barn. I mina ögon är det lågt att skaffa barn när man fortfarande bor hemma och "leva på mamma och pappa". Det är inte ens egna föräldrar som ska agera mamma och pappa åt ens nyfödda bebis.

    Jag tycker du ska vänta med barn tills du har ett eget boende och fått känna efter hur det är att ta eget ansvar. Att prova på sambolivet. Jag tycker att det vore den bästa förutsättningen och det mest rättvisa mot ditt barn.

    Hoppas du förstår vad jag menar och inte tar illa upp av det jag skriver.

  • SecretlyMe
    Lena skrev 2015-03-15 17:45:55 följande:

    Jag har inga problem med din ålder men tycker inte det är okej att planera barn utan eget boende.


  • SecretlyMe
    vircar skrev 2015-03-15 18:04:06 följande:

    Jag förstår precis vad du menar.

    vi har prövat på sambo livet, betalar mina egna räkningar redan och städar mer än gärna varje dag om så skulle behövas :) jag vet vad ekonomi är och hur man betalar räkningar och vi kan handla smart och laga mat, det enda som saknas är eget boende. Annars kan vi allt som hör till.


    Men har man aldrig bott själv vet man inte hur det fungerar att ta eget ansvar. Att bo tillsammans med mamma och pappa och lära sig att betala räkningar och handla är inte samma sak som att göra upp en planering för egen hand. Det är mycket lättare att fixa och klara dessa saker med uppbackning av föräldrarnas pengar.

    Det är ju som att en femtonåring skulle säga "jag har varit barnvakt åt mina småsyskon och lagat mat och handlat så jag vet hur det är att ta hand om barn". Det är långt ifrån samma sak.

    På vilket sätt har du provat på sambolivet? Hur länge?
  • SecretlyMe
    vircar skrev 2015-03-15 18:45:10 följande:

    Vi bodde i andra hand i en lägenhet i ett år ungefär, och har fått vara mycket själva hos hans föräldrars hus så vi vet hur det fungerar.


    Fast vara ensamma i ett hus är inte samma sak. Det är ju inte erat egna ansvar att ta hand om det hemmet, för när de väl är hemma igen är det dom som tar hand om hus, ekonomi och inköp.

    Bra att ni provat på att bo själva iallafall! Men det bästa vore om ni faktiskt bor själva i en egen lägenhet innan ni skaffar barn.

    Barn kostar ju, det kommer man inte ifrån. Är man smart ser man till att minska utgifterna om man har svårt att påverka inkomsterna. Sen kommer ju allt det praktiska som jobb, föräldrapenning osv men börja med att hitta ett gemensamt boende så är ni på rätt väg. Lycka till!
Svar på tråden 20 år & bebis längtan