Inlägg från: Anonym (Entjej) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Entjej)

    Ni som gjort medicinsk abort

    Har gjort medicinsk abort i v. 8 (det var pga. fel på fostret men principen är densamma). Har också lågt blodtryck och fick väldigt mycket yrsel. Var väldigt nära att svimma, men det berodde nog mest på tabletterna jag fick, inte smärtan.

    Hur mycket smärta man känner verkar vara väldigt olika. Jag tyckte inte att det var så farligt, fick ordentligt med smärtstillande och sedan halvsov jag rätt länge innan det kom igång. Därefter fick jag springa till toan fram och tillbaka. Men jag var väldigt rädd att "allt" skulle komma i bindan så jag satt hellre på toan.

    Jag gick inte på något återbesök och har inte haft några besvär efteråt. Vet att jag hade lite rester kvar då jag behövde göra ett vul under själva aborten. Men de kom några dagar senare. Graviditetstest visade dock svagt positivt rätt länge efter aborten, men det var tydligen ingen fara.

    Jag gjorde aborten på sjukhus, tyckte att det kändes tryggt. Kunde dessutom få mer smärtstillande om jag behövde (tog dock inget mer än det jag fick direkt). Om du mår illa eller liknande så kan det var klokt att be om något mot illamåendet.

    Lycka till med allting! Om du mår dåligt efteråt så var inte rädd för att ta hjälp av en kurator. Jag vet att jag hade behövt det, men gjorde tyvärr inte det.

Svar på tråden Ni som gjort medicinsk abort