Inlägg från: Liteoroligtjej |Visa alla inlägg
  • Liteoroligtjej

    Ni som gjort medicinsk abort

    Jag har precis påbörjat en medicinsk abort..
     
    I måndags började jag må illa och hade ömma bröst, hoppades på att det var magsjuka men insåg att jag var tvungen att ta ett test när min mens var sen.
    Gjorde testet imorse (torsdag) och mycket riktigt så är jag gravid. Kände stor panik och ångest men försökte lugna mig med att det löser sig, för det gör det verkligen, det löser sig!.. Visste redan att jag ville göra abort då jag inte har någon man i mitt liv som jag vill dela en framtid med.. 

    Jag ringde runt till olika sjukhus i närheten men alla hade lång väntetid för aborter. till slut fick jag napp på södersjukhuset. fick komma dit samma dag, alltså idag kl. 14! (hur skönt som helst) när jag kom dit fick jag göra ett urinprov på toaletten som jag tog med till läkaren i ett litet rör. (kissa i en kopp, suga upp lite med en pipett, fylla ett litet rör med kisset från pipetten, ta en lång bomullstopp och jag skulle föra upp och snurra runt mot slidväggarna, sedan snurra runt bomullspinnen i urinprovet).. 
    Hos läkaren pratade vi först om senaste mens, preventivmedel, han skrev ut ett recept på ppiller till mig.. Sedan gjorde han en gynundersökning för att ta reda på hur långt gången jag var. 6+1. fick alltså göra medicinsk abort, jag ville göra den hemma då jag bor 1,5h från sjukhuset. vet inte om det var rätt eller fel beslut då jag inte genomgått det än men.. hur som helst,
    Allting gick väldigt bra och han var väldigt duktig och förstående.
     
    Fick sedan träffa en sjuksköterska som tog ett blodprov (stick i fingret) för att se mina värden. Sedan gick hon grundligt igenom hur jag ska gå tillväga, vilka piller jag ska ta när och vad jag ska tänka på osv. Fick papper på allting och akutnummer dygnet runt som jag kan ringa. Allting står exakt hur man ska göra på pappret. Sedan måste man ha en vuxen hemma under processen när man tar pillrena hemma. 
    Mitt ex, som jag hade sex med, var väldigt snäll och har ställt upp på att vara hemma med mig när detta sker. känns skönt att ha någon där som jag litar på. 
    Sedan fick jag i alla fall svälja en tablett på sjukhuset som stannar upp processen. fick vänta 1 timme i närheten pga att man kan bli illamående.. (ifall jag skulle ha kräkts så skulle jag behöva ta en ny tablett) .. kräks man efter en timme är det ingen fara. 

    Fick sedan åka hem. Mådde bra, åt en korv med bröd och 2 mandariner. har känt mig lite uppblåst i magen, brukar sällan rapa men har rapat lite nu ? 
    Annars mår jag bra, har lite lite ont i magen/illamående men så har jag haft sedan i måndags. 

    Så nu väntar jag bara och ser vad som händer... På lördag morgon ska jag ta resten av tabletterna. Systern rekommenderade att ta dem på morgonen istället för eftermiddagen eftersom att det inte är så trevligt att uppleva detta nattetid.. Så, håll tummen!

Svar på tråden Ni som gjort medicinsk abort