Inlägg från: Anonym (tina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (tina)

    gravid med fd missbrukare

    Du sökte en solskenshistoria och det har jag. Jag missbrukade amfetamin med min man när jag blev gravid. Jag slutade direkt fast mådde så psykiskt dåligt under hela graviditeten. Min man slutade inte direkt utan fick flera återfall. Alla försökte få mig att lämna honom men jag kunde inte lämna mannen jag älskade. Efter att barnet fötts fortsatte han. Vi bodde inte med honom då men vi var ändå ihop. Han ville såklart sluta men fick inte stöd någonstans för ingen trodde på honom. Men det gjorde jag. När barnet var tre månader slutade han för sista gången, efter ytterligare tre flyttade vi ihop igen. Nu har det gått åtta drogfria år och vi väntar nr tre!

    Jag vet att vår historia är väldigt ovanlig. Det är inte många som klarar det men det går om viljan finns där. Jag skulle rekommendera att du sätter dig ner med honom och hans mamma och pratar. Han måste ha krav på sig för att klara detta. Om han vill vara delaktig är det bra om någon beroendemottagning blir inkopplad för samtal och provlämning. Du måste vara tydlig med att han inte får träffa barnet påverkad. Personer i hans omgivning behöver vara involverade för att stötta och han måste bryta med alla sina missbrukarvänner. Jag tror det är bra att han bor hos sin mamma ifall hon vet hur det ligger till.

    Jag tycker också att du ska ta kontakt med beroendemottagning eller liknande där du kan få stöd i dina känslor och tips på hur du ska handskas med honom.

    Det blev långt detta men jag hoppas att det har hjälpt dig något.

Svar på tråden gravid med fd missbrukare