• Anonym (Vad göra?)

    Sambo vill att jag tackar Nej till jobb.

    Hej

    Ska försöka fatta mig kort.
    Min Sambo har varit arbetslös i över ett år, han har mått dåligt över detta och jag har gjort mitt bästa hela tiden för att stötta och uppmuntra honom till att saker kommer ordna sig.

    Han har ändå under hela denna tiden varit vresig och inte tagit något vidare ansvar hemma. Jag har fått dragit det största lasset själv. Jag har gjort mitt bästa för att klara av barnen och försörja oss på mycket små marginaler.
    Jag har samtidigt börja studera en akademisk utbildning på distans som jag alltid drömt om, med tanken att detta kommer leda till det bättre i framtiden. Men ja, vi har det tungt ekonomiskt.

    Nu har jag sökt sommarjobb för att vi ska ta oss igenom sommaren, och fick napp direkt på något som jag verkligen vill prova. Det är ett arbete vars erfarenheter kan gynna mig i framtiden och som kompletterar studierna väl.

    Nu visade det sig att det var underliga arbetstider (24-h pass 2 gånger i veckan och ledig resten av veckan). Inget som fungerar i längden med barn, men väl värt för en sommar- då det som sagt är en erfarenhet som kan ge mig något bra.

    Nu fick han göra att han skulle få börja på sitt gamla jobb igen, vilket betyder att han är borta en eller två veckor åt gången, och sedan hemma under några dagar. Jag blev glad för hans skull, trots att jag vet att det blir ett ännu större ansvar för mig här hemma att hinna med och klara av allt själv.

    Problemet är nu att han menar att han inte kan acceptera att detta kan innebära att jag måste lämna bort barnen två nätter i veckan under sommaren (vilket jag väl kan förstå, lämnar i stort sett aldrig bort barnen). Men å andra sidan är det något som vi vinner på i längden, det är under en kortare tid och ger en bra inkomst. Jag vet att barnen har det fantastiskt bra under dessa dagar.

    Han spg att de sökte diskare på en camping och tyckte jag skulle söka detta arbete istället- för att kunna ha barnen på dagis och kunna arbeta dagtid.

    Att han själv åker bort i ett par veckor verkar inte spela in i detta- utan återigen lägger han allt ansvar på mig- och vänder barnens välmående emot mig när vi pratar om detta. Som om jag inte vill barnens bästa då jag lämnar bort dem, utan att jag kan väl bara söka annat sommarjobb....

    Jag håller på bli knäpp, men ställer han verkligen rimliga krav????

    Hur bemöter man detta???

    Jag vill inget annat än det bästa för barnen, men kan inte helt sudda ut min egen identitet och drömmar för att det ska passa hans synsätt på allt.

  • Svar på tråden Sambo vill att jag tackar Nej till jobb.
  • Ramborg

    Nej, självklart ska du inte tacka nej till ditt jobb för att istället söka mindre kvalificerat jobb som inte leder någonstans. Och det vet du säkert själv egentligen.

    Om din kille verkligen resonerar så kortsiktigt så kanske vi har en ledtråd till varför han har det tufft med jobb?


    42.
  • AnnaZL

    Är det bara dina barn ska han inte bry sig om de får vara någon annanstans ibland när du jobbar.
    Är det hans barn också och han inte vill att någon annan ska ta hand om dem ibland får han komma med en lösning som kanske innebär att han själv diskar på campingen? Varför ska du göra det? Helt bisarrt!
    Dessutom är det bra för barn att ha ett nätverk av vuxna som bryr sig om dem.

  • Anonym (Z)

    Tacka inte nej. Barnen kommer inte må dåligt av att bli bortlämnade 2-3 dagar/nätter i veckan och sedan vara hemma med mamma. Låter faktiskt ganska kul för barnen. Många barn tycker det är kul att sova borta och det är ju dessutom under en väldigt begränsad period. Varför skulle barnens välmående påverkas negativt av att sova borta? Den påverkas nog mer negativt av att vara faderlösa 1-2 veckor åt gången.

  • Anonym (B)

    Tacka inte nej till jobbet.

    Varför söker han inte själv jobbet som diskare?

  • Anonym (fd)

    Vad får dig att tro att man ska skriva orden sambo och nej med versaler i början? 

  • elmadumle

    Han får väl hålla sig hemma när du jobbar då. Typiskt att många män/pappor tycker det är ok att de är borta flera dagar på jobb men inte kvinnor/mammor. Taka ja till jobbet och gör klart för honom att det är vad du vill göra nu.

  • BCH52
    Anonym (Z) skrev 2015-03-26 13:08:04 följande:

    Tacka inte nej. Barnen kommer inte må dåligt av att bli bortlämnade 2-3 dagar/nätter i veckan och sedan vara hemma med mamma. Låter faktiskt ganska kul för barnen. Många barn tycker det är kul att sova borta och det är ju dessutom under en väldigt begränsad period. Varför skulle barnens välmående påverkas negativt av att sova borta? Den påverkas nog mer negativt av att vara faderlösa 1-2 veckor åt gången.


    Kan inte mer än verkligen hålla med om detta inlägg. Säger allt! Barnen kommer att tycka att det är jättekul, det tyckte våra barn när vi lämnade bort den regelbundet under en tid när vi byggde på vårt hus.
  • Anonym (Oj)

    Det där låter exakt som mitt ex! Hua!

    Jag tycker att du ska ta sommarjobbet.

  • Anonym (Vad göra?)

    Tack för alla svar.

    Jag håller med er som skrivit att det är bra för barnen att bygga upp relationer med andra vuxna och att det kan bli spännande för dem. Det är under en begränsad period som kan ge goda kontakter för ett framtida arbetsliv. Sen får jag dessutom så mycket mer tid att spendera med dem under sommaren, istället för att de går på dagis hela dagarna. Då hinner vi med alla utflykter och bada o liknande saker.

    Problemet är ju att min sambo helt blundar för det, och bara bemöter mig med något typ av skuldbeläggande. Det är svårt att sätta ord på, men han ser inte alls till mig i den här frågan- utan vänder det bara emot mig genom att kontra att jag inte vill det bästa för barnen. Han menar att han inte kan lita på att någon annan tar hand om dem, och ifall det skulle hända något så skulle han inte förlåta sig själv. Men sin egen roll att han kommer vara borta ett par veckor åt gången kan han inte heller se när man pratar om helhetsbilden. Så nu "hotade" han med att han väl får skita i sitt arbete (vilket jag vet att han inte kommer göra, för det är något han älskar- och som vi rent ekonomiskt står i beroende till).

    Vet inte, det är svårt att föra en dialog med någon som bara ser till sig egen bild utan kompromisser.... Jag kommer inte tacka nej till jobbet, men likt ändå har han ju lyckats plantera en liten klump i magen på mig.

Svar på tråden Sambo vill att jag tackar Nej till jobb.