Inlägg från: gbgumman |Visa alla inlägg
  • gbgumman

    Lite ledsen äver min låga lön. . :-(

    Anonym (Ledsen) skrev 2015-03-26 21:42:45 följande:

    Jag vet att jag själv har valt mitt yrke, det är inte det, men efter en så lång utbildning hade jag hoppats på mer. Nu ångrar jag nästan hela yrkesvalet. Visst är jobbet kul, men det är inget roligt att ha så dåligt betalt.

    Jag är ny på jobbet och fick veta ingångslönen igår. . . Inte finns det stora möjlgheter att avancera heller, löneutvecklingen är dålig i hela branschen.

    Kultursektorn. . . om någon undrar. . . 22 000 i ingång. . . 4 års akademiska studier.

    Fler här med dålig lön?


    Får man fråga om du kan berätta mer. Varför kan du inte avancera. Flytta till annan plats i landet. Jag jobbar också inom kultursektorn. Tjänar ca 30 000kr
  • gbgumman

    Tror nog kommer kunna få högre lön. Skaffa erfarenhet och byt jobb/tjänst sedan. Det funkar faktist även i vår bransch. Vad är det du gör. Jag är bibliotekarie.

  • gbgumman
    Anonym (....) skrev 2015-03-26 22:45:45 följande:

    Ja det är ingen toppenlön, men förskollärare och sjuksköterskor har 3,5 års utbildning och har ibland lägre ingångslön än så+ dålig löneutveckling. Lärare läser längre och kan ha ännu lägre löner. Ändå behövs mer förskollärare och sjuksköterskor, så varför höjs inte lönerna mer? Inom kultursektorn är det inte riktigt samma efter0 Meddelandenfrågan så där förstår jag ändå att lönerna kan vara låga.


    Vilken nedrig kommentar. Jag stod länge på lärares sida. Men bytte för ett par år sedan. Självgoda och blida för andras slit är många Har dessutom träffat lärare som verkligen inte förtjänar någon lön alls. Så ointresserade av sitt jobb att man vill gråta. De ville helst gå till biblioteket för att få läsa mama eller sköna hem eller sitta i ett hörn och fingra på mobilen. Samtidigt som barnen uppförde sig som svin med en stackars assistent som gör sitt bästa att klara situationen tillsammans bibliotekspersonalen. Många är duktiga och bra men nu har jag sett så många hemska exempel att jag blivit arg. Svara på mail och läsa avtal vägrar de. Ljuger gör en del också. Trist för dem när sådant på omvägar kommer fram.
Svar på tråden Lite ledsen äver min låga lön. . :-(