• Anonym (hmm)

    Hur hade ni reagerat om er kille sa så här?

    Anonym (mikaela) skrev 2015-03-31 14:12:33 följande:
    Jag vet inte... Han har sagt liknande saker om mig till mitt ansikte, men det har han slutat med efter att jag påtalade hur patetiskt det var att bete sig så. Han är nog lite osäker av sig och ser mycket till status och har ett behov av att ibland känna sig bättre än andra.
    Anonym (mikaela) skrev 2015-03-31 14:47:44 följande:
    Detta är ju inget som sker dagligen, det har varit vid ett fåtal tillfällen. I övrigt är han väldigt fin och kärleksfull. Så det gör mig förvirrad över om detta är något jag bör/kan förlåta eller om det ska vara en dealbreaker trots att han kan vara fin i övrigt.

    Min kille har inte sagt exakt samma saker till mig, men jag vet att han har åsikter om min familj, som jag inte gillar. Jag har lärt mig att acceptera det, eftersom vi lever tillsammans med varandra och inte våra familjer (jag älskar inte hans familj förbehållslöst heller...).

    Jag tycker att det som din kille har sagt är ganska förfärliga saker, men det behöver alltså inte vara en dealbreaker (även om man kan reflektera lite över hans värderingar...). Eftersom han har valt dig tänker jag att han älskar dig. Han behöver inte älska din familj också, precis som du inte behöver älska hans familj. Däremot kan man kräva att han respekterar dem och kan uttrycka sig med respekt, och att han har förståelse för att DU älskar din familj och att din bakgrund är vad som har format dig till den person som du är, som han älskar.

    Så ta ett ordentligt snack med honom. Förklara hur du vill att han bemöter och behandlar dig och din familj, och vad som gör dig ledsen. Ifall han är möjlig att "uppfostra" kommer han att bättra sig. Fortsätter hans dåliga beteende däremot...
Svar på tråden Hur hade ni reagerat om er kille sa så här?