Inlägg från: Anonym (Soc.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Soc.)

    att söka socialbidrag..

    Exakt så som du befarar är det hög risk att det blir. Gör genast om systemet där alla pengar går in på ditt konto . Normalt tittar man tre månader tillbaka i tiden ,

  • Anonym (Soc.)
    Anonym (Happ) skrev 2015-03-31 22:04:44 följande:

    Har sökt både sommarjobb, sommarkurser och "riktiga" jobb inom mitt yrke. :) det blir svårt att inte få pengar in på mitt konto med tanke på att det är jag som sköter hela ekonomin, litar inte på exet när det gäller att betala räkningar/hyra etc. Vi har absolut inte haft något överflöd av pengar. Vi har fått in ungefär 25 000 allt som allt per månad, och då har vi varit 2 vuxna och 1 barn (mitt barn) i hushållet.


    Beroende på vad ni har för hyra så skulle en sådan inkomst kunna generera ett överskott på närmare 10.000 per månad som skulle släpa med..
  • Anonym (Soc.)
    Anonym (Happ) skrev 2015-03-31 23:11:24 följande:

    Ja ser man på det på det viset så är ju csn faktiskt inte en inkomst utan ett lån jag har levt på. Räknar man endast exets inkomst så hamnar vi på ca 15 000. Jag vet att tex försäkringskassan inte räknar csn som inkomst, då borde väl inte soc heller göra det? Allt det här känns så otroligt jobbigt, vill helst slippa söka socialbidrag.. Får hoppas att jag får ett jobb i samband med att jag är färdigutbildad. Jag hade ju inte direkt räknat med att relationen skulle spricka samtidigt som jag blir färdigutbildad..


    Jodå vi räknar lån som inkomst. Vare sig det är från csn eller från mormor. Varenda krona som kommer in på kontot räknas som tillgång. Hursomhelst spelar det ingen roll nu eftersom din sambos inkomst kommer in och man räknar med att ni som hushåll. Borde kunnat sparat många tusenlappar som sedan räknas som överskott. Din fråga vad som händer om du nekad socialbidrag är helt enkelt att du då får klara dig själv. Slita fundera på om och kansken och eventuellt. Det ÄR högst troligt att du får avslag om sambons lön fortsätter komma in på ditt konto. Så är det bara. Ta ut pengarna från hans konto kontant och betala räkningarna istället om du inte litar på honom.
Svar på tråden att söka socialbidrag..