Inlägg från: Anonym (Clara) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Clara)

    Har slutat med levaxinet, känner mig zombie!

    Det är ju förståeligt, Levaxin gör ju så att den egna produktionen av sk hormoner minskar. Så även om din egna produktion kommer bli normal igen kommer det ta tid innan du känner det. Levaxin har en halveringstid på ca 6-7 dagar.

    När jag minskade min dos med 30 mcg så kände jag det redan efter 4 dagar. Plötsligt blev jag så trött och tung i kroppen och jag fick väldiga påsar under ögonen. Så jag fick höja dosen igen.

    Varför ska du sluta? Vad är det som säger att du är botad? I princip så blir man aldrig botad från hypo. Tog du ett blodprov nyligen? Var det för högt?

  • Anonym (Clara)

    Det sägs att allt över 2 i TSH är suspekt men det de flesta läkare har stora svårigheter att förstå att det hänger helt enkelt på de kliniska symptomen.

    Har man 3,5 i TSH och flera klassiska hyposymptom så bör man få ersättning som ett försök. Mår man bättre efter det bör man fortsätta.

    Men tyvärr, som sagt, de flesta läkare idag är totalt okunniga och ignoranta när det kommer till hypo och det resulterar i att många får fortsätta att må dåligt och får kämpa sig igenom livet. Det gäller att stå på sig, aldrig ge upp och kräva en provbehandling. Och mår man bättre, får mer energi och livsglädjen tillbaka bör man stå på sig att få fortsätta med behandlingen.

    Det är även tack vare dessa okunniga läkare som många som har underaktiv sköldkörtel blir underbehandlade och möter aldrig sin optimala nivå. Vilket resulterar i mindre än optimalt mående.

    Allt handlar inte om att så länge man hamnar inom referensvärdet är man frisk. Referensvärdena är väldigt breda och ens optimala nivå är väldigt individuell. En bra läkare lyssnar på patienten och doserar efter måendet. Lycka till!

Svar på tråden Har slutat med levaxinet, känner mig zombie!