• Tallpall

    SD öppnar för skolavslutningar i moskéer

    "Allt talar nu för att religiösa inslag under skolavslutningarna blir tillåtna nästa år. På sittande möte idag i riksdagens utbildningsutskott bestämde sig Sverigedemokraterna för att stödja en motion från Alliansen."

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6143248

    Ja, detta betyder alltså att Sverigedemokraterna öppnar för skolavslutningar i bl.a. moskéer. Vad tycker ni om det, bra eller dåligt?
    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden SD öppnar för skolavslutningar i moskéer
  • Gert

    Bra förslag. Äntligen blir man inte stämplad som islamofob om man vill fira skolavslutning i kyrkan.


    Vi - jodå, jag tillhörde lögnarna - förnekade problemen, fast vi alla såg dem. Birger Schlaug, 1997
  • Rani

    Anonym (tufft läge):

    Nej vi är inte i ett klassrum utan i en öpen yta, typ uppehållsrum. Ibland har vi varit i matsalen.

    Har inte er skola någon större yta? Jympasal? Matsal?

  • Anonym (tuft läge)

    Vi har en gympasal men den är inte så rolig, akustiken är ju ett skämt och alla måste sitta på golvet men bransäkerheten håller inte där.

    Sen hoppas jag inte du menar att man hellre även om man kunde skulle vara där istället för i en fin lokal med ljus, bra ljudanläggning och plats för alla barn samt föräldrar på en gång bara för att kyrkan råkar vara en plats som har religiösa inslag?

    Man kan se allt på negativt sätt och det fokuseras alldeles för mycket på sånt i det svenska samhället, de inte danmark och norge skrattar ju åt oss i vissa frågor för att vi är så mesiga. Det danska S är ju som vårt SD...

  • Rani

    Nu tycker inte jag att vi ska eftersträva att efterlikna Danmark alls. De är inget föredöma för mig.

    Kyrkan är inte bara en "fin lokal". Den åsikten om någon är oerhört svensk. Att vilja ha kyrkan som något slags kuriosa och inte inse att det är en krisyen verksamhet. Vilket inte går ihop med att skolan ska vara konfessionsfri och att alla barn ska kunna delta. Vi har elever från olika religioner och kulturer. De flesta, även icke-kristna, skulle nog vara ok med att vara i kyrkan. Men alla skulle inte det. Och det tycker jag självklart att vi som skola ska respektera. Inte minst eftersom det står i skollagen att skolan ska vara konfessionsfri.

    De elever jag har som skulle vara mest kritiska är för övrigt inte elever med annan religion. De är oftast väldigt toleranta mot alla religioner eftersom de själva är troende och förstår vad det innebär. Nejdet är svennebanankids som definierar sig som ateister som inte vill delta i religiös verksamhet. Så det har ingen SD-koppling alls.

  • Anonym (tuft läge)

    Fråga hur många barn i åk 7-9 som känner till de saker du pratar om....INGEN VET KNAPPT vad en atteist är så det är knappast barnen som har problem utan föräldrarna i så fall och jag själv är ateist och har inga problem med att vara i Kyrkan för det är inte svårare än att man inte ser den som något religiöst. Men som sagt, vissa letar problem överallt och då får man det svårt. Jag tycker det är helt åt skogen varför en stor majoritet måste anpassa sig efter vad några få tycker, då kan man ju i så fall säga, varför ska inte alla rätta sig efter SD.s flyktingpolitik för det är ju några som far illa pga av invandringen eller varför förbjuder vi inte äktenskap mellan man och kvinna för enligt vissa i FI är alla kvinnor som har sex med män könsförädare. Jag hoppas du förstår min poäng, man kan inte rätta sig efter varje individ för då kommer man ingenstans men tyvärr är sverige som ENDA land de som försöker med detta och det går nog inte åt rätt håll.

    Sen så tycker jag danmark och norge är föredömen för hur man borde hantera vissa saker även Finland. Tänk de ställer faktiskt krav på att man måste kunna försörja sig för att kunna få ta hit sin släkt....har ni hört något så dumt.....man måste kunna betala för sig själv.

  • Rani

    Fri från religiösa inslag och neutral i religiösa frågor.

    Skulle du tycka att det var lika ok att din skola hade sin avslutsning i vilken religiös lokal som helst? Moské? Synagoga? Sikhtempel?

  • Hannah76

    Skolan ska vara fri från religiös- o politiskpåverkan. Tycker man att det är viktigt att ens barn firar sin skolavslutning in kyrkan, ja då går man väl till kyrkan med sitt barn?

Svar på tråden SD öppnar för skolavslutningar i moskéer