Inlägg från: Batmamba |Visa alla inlägg
  • Batmamba

    varför skaffa barn sent? tänker många fel?

    Jag jobbar med mitt största intresse. Utbildningen var totalt 6 år. De 4 sista åren kan man av diverse skäl i praktiken inte ta paus ifrån (för att vara föräldraledig tex). Sen behöver man flytta mycket i några år för att få jobb och det känns inte ok att göra med barn.

    Så fort jag fick fast tjänst och därmed också fast bostadsort började vi göra bebisar. Då var jag strax över 30. Nu har jag ett jobb som också är min passion och två små fina barn. Min tanke är att mina barn, precis som jag, kommer att kunna ta hand om sina barn själva. Våra föräldrar bor en bra bit bort och kan inte hämta på dagis eller passa barn på kvällarna tex. Det går utmärkt ändå. Men så är vi ju lite äldre och har mer kunskaper och livserfarenhet. Det är kanske lättare då...

    Jag skämtar delvis. Jag tror att det finns bra och dåliga saker både med att vara yngre och äldre förälder. Just det här medlivserfarenheten är något som är positivt för de äldre. Men hade det funkat med mitt yrkesval hade jag hellre blivit förälder vid typ 26, av ungefär de skäl du nämner.

  • Batmamba
    Lindsey Egot the only one skrev 2015-04-16 23:33:14 följande:

    Tyvärr har folk idag checklistor och så är de 35+ och ska checka av barn på listan också kan de inte bocka av den för fertiliteten gått ner.

    Men såg att en 65 årig tysk lärarinna blivit gravid med ivf med fyrlingar.

    Snart kan man säkert frysa in sina ägg och skaffa barn när man går i pension så stör inte barnen mitt i karriären. Staten tjänar pengar då de slipper betala ut föräldrapenning och vab. Man har ju pensionen


    På min lista stod det: fast jobb och fast bostad. Är det så förfärligt att tycka att det är bra att ha innan barn?
  • Batmamba
    svabb83 skrev 2015-04-17 00:02:23 följande:

    Undantag i min frågeställning är givetvis ni som pga av ofrivillig barnlöshet inte "skaffat"/blivit gravida.. Förutsatte att det var självklart av texten att tolka..

    det här med hälsa och ålder är väl något som jag ser är att hoppas på.

    Jag och sambon har i princip alltid fått klara alla situationer som föräldrar helt själva av olika anledningar. Därför anser jag att det är viktigt för mig att vara ung farmor o han farfar. Det är ibland oerhört svårt att pussla ihop vardagen utan stöd från föräldrar/släktingar. Men mest saknar jag och barnen en nära relation till mor- far föräldrar.. därför är den frågan stor för mig..


    Nu vett jag inte vad som har varit svårt för er i vardagen så att ni har behövt pussla. Men en sak som gjort vårt familjeliv lite enklare än det hade varit när vi var 20 är att vi hunnit jobba upp till en så pass hög lön att vi båda kan jobba 75% och ändå ha gott om pengar. Vårt familjeliv är inget pussel, och det är skönt.
Svar på tråden varför skaffa barn sent? tänker många fel?