• Fjäril kär

    Jag ljög

    förlåt om jag säger det. Men att leva med en svartsjuk människa - ja det är så här ert liv kommer att se ut..

    jag har levt tillsammans med en sån man, vi var gifta till och med och det gick käpprätt åt h-e... 

    Svartsjukan genomsyrar allt och man trasslar in sig i lögner efter lögner efter lögner och bråken blir bara värre och värre  - ju mer man försöker visa att det inte finns mer att vara svartsjuk på.   

    Hur du än gör kommer det alltid finnas saker som triggar igång hans svartsjuka.  


    Vill du verkligen leva så?

  • Fjäril kär
    Anonym (Tuss) skrev 2015-04-17 20:06:45 följande:
    Jag har varit på väg att lämna en gång och då menar jag verkligen att jag var på väg ut, men han kom hem och öppnade verkligen upp sig, något han inte gjort innan och berättade om tidigare förhållanden där han blivit behandlad som skit och det har gjort att han blivit så här ickså.. Inte för att det gör saken rätt men efter det har jag lite mer förståelse varför han regerar som han gör även om det inte gör det hela rätt ..
    frågan är ju om han gör något åt det hela?  Förstår han hur det här påverkar dig och ert förhållande?  Om ja, vad tänker han göra åt det? 

    som du själv säger - det är ingen ursäkt att bete sig som ett arsel mot dig .  Det får aldrig BLI en ursäkt för honom .. "jamen du vet hur ju hur jag haft det..." ....  Det får aldrig svänga över så du tycker synd om honom. 

    Du har ingen som helst skyldighet någonstans att radera kort som är från din singeltid, han har ingen rätt att kräva att du ska glömma bort delar av ditt liv bara för att han är svartsjuk.    Du har din fulla rätt att träffa vem du vill i form av vänner och du har rätt att ha dina minnen i fotoalbum osv.   Det ska aldrig ifrågasättas någonsin. Punkt. 
    Det är inte okej någonstans.  För vad blir nästa steg, att du inte får heja på en kollega på stan för att han är manlig och snygg?  

    Tänk dig noga för helt enkelt.  Hans svartsjuka får ALDRIG bli en ursäkt för varken det ena eller det andra.

    Han är svartsjuk och det är enbart hans problem, han måste ta itu med det .  Att du är förstående betyder inte att du måste radera ditt liv och han kan fortsätta göra som han vill mot dig...   Om du tycker det är okej att visa respekt och hänsyn och inte ha kort på gamla ex på väggen så är väl det okej men då får han å sin sida också visa att han vill ha förändring och faktiskt gör något åt sitt problem.  Att du glömmer ditt förflutna gör ju inte att han slutar vara svartsjuk,, så funkar det inte. 
Svar på tråden Jag ljög