• soofa

    Tråden för oss som använder NaturalCycles

    Som sagt så lovade jag mig själv att jag inte skulle inbilla mig några symtom den här månaden, men känner ändå av en molande värk i magen (tänk mensvärk) och anar ett illamående - har till och med fått kväljningar två gånger i dag. Dock inga ömma bröst eller något sådant. Jag hatar att kroppen kan lura en så, om jag nu inte är gravid. 

  • soofa
    Anonym124 skrev 2015-05-26 21:59:46 följande:
    Jag förstår din känsla! Å det där med att vänta och se är ju så himla svårt, även fast det inte går att göra på något annat sätt. 

    Eftersom jag är inne på första cykeln så är jag rätt inställd på att det inte 'går' att bli gravid så fort, men hoppas gör jag ju såklart! Tror det kommer bli ännu mer frustrerande och pirrigt ju mer tiden går. Nu känns det fortfarande så avlägset på något vis. 

    Sen tänkte jag höra med er alla, hur involverade är era partners i det här med temperaturmätning och kurvor hit och dit? Är det något ni pratar om med er partner eller är det mer 'er' grej? Jag är själv lite kluven till hur vi ska förhålla oss som par, vore intressant å höra hur ni tänker?

    Bra initiativ med listan föresten!
    Min sambo vet att jag mäter varje morgon, lägger in det i en app och förstår grejen med det men annars är det ingenting vi pratar om. Tror inte det vore så bra för oss i alla fall. Min sambo vill ha barn och vet att jag har koll på när jag närmar mig ägglossning men vill inte att jag pratar högt om det. Då blir sexandet mer ett måste och kanske till och med avtändande. Tycker därför det är skönt att ha en sån här grupp att diskutera temperaturer och grafer i, min sambo skulle inte orka lyssna på allt det. Flört Jag tror det är så olika i alla relationer, en del killar vill nog vara betydligt mer delaktiga i det än min sambo vill. Gör precis vad du och ni känner för! 
  • soofa
    Bärz skrev 2015-05-27 06:48:03 följande:

    Varför försvann det blåa "ägget" -symbolen idag? Det försvann från ägglossningsdagen, var där på 25:e och igår...: / någon som vet?


    Tror det är beroende av vilka temperaturer du mätt efter ägglossningen, har några varit under baslinjen?
  • soofa

    Temperaturen ökade ytterligare något i morse, men är bara bim - 4 så den hinner fortfarande sjunka. Den här cykeldagen förra månaden fick jag spottings, hoppas de håller sig borta den här gången. I sådana fall tänker jag testa på fre, bim - 2.

  • soofa
    Bärz skrev 2015-05-27 09:01:42 följande:
    Alla temperaturer efter har varit under
    Då är det därför det blåa ägget försvunnit. För att NC ska kunna registrera din ägglossning behöver temperaturen vara över baslinjen. Kollade du med äl-tester den här månaden? Annars du kanske inte har haft ägglossning än..
  • soofa
    jess89 skrev 2015-05-27 08:00:59 följande:

    Min temp sjönk drastisk idag, nästan nere på medellinjen, och negativt graviditetstest.. BIM+1 idag men ingen mens ännu! Bara att vänta in den och satsa på nästa ÄL, borde bli runt den 9/6 om mensen kommer snart :)


    Tråkigt! Men det är helt rätt tänkt, det är bara att satsa på nästa försök!
  • soofa
    Anonym124 skrev 2015-05-27 07:50:11 följande:

    Min har också ökat ännu mer idag! Helt sjukt. Är det för tidigt å testa lr tror ni det ger ett sanningsenligt utslag? Enligt NC har jag ju bim imorn men det är ju bara en gissning från appen så egentligen vet jag inte när jag har bim. Har däremot haft som mensvärk från å till de dagarna när tempen var jättelång, men sen har det försvunnit.


    Men Gud vad spännande! :D Förra månaden sa NC att jag skulle ha mens flera dagar innan min andra app, som jag använt i över ett år. Den här månaden att jag ska ha den flera dagar EFTER så just vad gäller bim litar jag inte på NC än. Har du någon annan app som säger något annat, eller vet hur många dagar din cykel brukar vara på? Annars tror jag absolut att ett test på bim - 1 kan visa något. Men är det negativt behöver det ju inte innebära att du inte är gravid utan du kan ju plussa efter bim.
  • soofa
    Bärz skrev 2015-05-27 10:38:15 följande:
    Jodå positivt äl test 23:e och 24:e
    Okej. Men så länge din temperatur håller sig under baslinjen kan inte NC registrera din ägglossning, trots positiva tester. Hade du äl den 25 så kommer kanske din höjning först i morgon och då kommer det blå ägget tillbaka. Så var det för mig förra månaden.
  • soofa
    Anonym124 skrev 2015-05-27 12:25:47 följande:

    Jag har förstått det som att när det är present så får man många röda dagar (fler en vad som egentligen behövs) innan den lärt känna just din cykel. Ju fler cykler å ju mer regelbundet det är så får du fler gröna dagar. Sen om det fungerar i praktiken vet jag inte för jag har inte testat. Men det är väll några här i tråden som kört med prevet?


    Så har jag också förstått det. Appen lär ju känna en ju mer man använder den, har man den på prevent så tar den det säkra före det osäkra och visar fler "osäkra" dagar den första tiden.
  • soofa
    Anonym124 skrev 2015-05-27 11:11:26 följande:
    Jaha men då så. Jag slutade med p-piller förra månaden så har inte hunnit genom en hel cykel en och har därför ingen som helst aning om hur lång den ska vara. Innan p-pillren (över 10 år sen!) var den superkort och en cykel var 20 dagar. Nu har den ju hittills hållit på en hel vecka längre än så, har därför inget som helst att relatera till eller jämföra med.

    Kör ingen annan app, har inte orkat läsa mig till hur ex fertility friend funkar :P Men om cykeln är längre kan det ju förklara saken, då kanske jag får en nerstigning närmaste dagarna. Jag får väll testa kring helgen eller så annars, alltså jag vill verkligen inte testa för tidigt för då kommer jag ändå fundera så mycket och inte kunna slappna av ändå. Ska däremot till barnmorskan i eftermiddag i ett annat ärende och då borde ju hon rimligtvis kunna råda mig i när/om jag ska testa. Den här ovissheten alltså, gah!
    Jaha, då förstår jag att det är svårt för dig att veta när du egentligen ska ha mens. Vad bra att du ändå ska till barnmorskan i dag, hoppas du får lite bra tips från henne! Jag vet, ovissheten är så jäkla jobbig - man vill ju bara veta nu!  
Svar på tråden Tråden för oss som använder NaturalCycles