• Aniroma

    Första försöket i maj - bim i juni!!

    Nu är vi äntligen igång och ska börja försöka med vårt första barn :) vi bestämde detta i mars men valde att hoppa över april av olika orsaker. Nu inväntar jag mensen (om ca en vecka) och efter det kör vi så det ryker!! :)

    Tänkte att det säkert inte bara är jag som är på gång med att bli gravid, vore kul att ha några att följas åt med! Både förstagångsförsökare och ni som har barn sen innan!

    Hur förbereder ni er? Jag har ätit folsyra sedan mitten på mars, har även börjat äta tranbärskapslar och magnesium tillskott! Har en rätt oregelbunden cykel så jag har även inköpt efamol och rosenrot om det inte skulle ta sig på första försöket!!

    Nu kör vi :)

  • Svar på tråden Första försöket i maj - bim i juni!!
  • Aniroma
    Fsake skrev 2015-04-22 14:23:45 följande:

    Hej!

    Jag hakar gärna på :) jag har just slutat med p-piller och ska försöka i maj/juni. Jag har äl i början av juni och bim ca 16/6. När har du äl och bim?

    Jag äter också folsyra, sen en månad tillbaka ungefär.


    Välkommen! :)

    Min cykel är lite oregelbunden så det äl och BIM beror lite på när kommande mens dyker upp. Hade äl 14-15/4 så mensen borde komma i början på nästa vecka, men det är inte alls säkert! Så jag tänkte invänta den innan jag sätter preliminärt äl och BIM :)
  • Aniroma
    MiniQ skrev 2015-04-22 22:45:05 följande:

    Hej alla!

    Jag hänger gärna på här jag också! För mig blir detta (förhoppningsvis!) tredje barnet, har en dotter född 2011 och en son född 2014. Har ÄL i slutet av maj så det blir första försöket. Båda mina barn har blivit till på första försöket så jag hoppas intensivt att det ska gå fort även denna gång.

    Har precis börjat med folsyra och så ska både jag och min man börja dricka ett glas vit grapefruktjuice varje dag några dagar innan ÄL (har gjort det båda tidigare gångerna och faktiskt märkt effekt av det så nu vågar vi inte låta bli!:)) Min man äter även vitamintillskott med bl a zink.


    Välkommen!

    Nu blev jag väldigt nyfiken på den vita grapefruktjuicen. Vad ska den hjälpa till med? :)
  • Aniroma

    Jag tempar också, glömde jag skriva. Började med det direkt när vi bestämde oss för att börja! Ger en liten extra koll på cykeln, eller iaf typ dagen innan mensen kommer när man får en tempdipp. Jag använder appen fertility friend, den är super!! Den räknar ut äl också utefter de dagar man lägger in! :)

  • Aniroma
    Fsake skrev 2015-04-23 21:43:03 följande:

    Tänkte också tempa. Har aldrig gjort det förr. Måste bara komma ihåg att tempa innan jag går upp ut sängen... Imorse kom jag inte ihåg..

    Hade jättekort mens nu. Första efter ppillerstopp. Bara två dagar. Nån annan som haft så? Avvaktar äl om ca två veckor.


    Så hade jag också när jag slutade, typ två-tre dagar. jag slutade för ett år sedan och det har faktiskt varit olika långt varje gång. Ibland 3, ibland 4, nån enstaka 2 men då räknar jag iof bara själva blödningen, inte de bruna flytningarna som kommer efter liksom. Har också haft betydligt mindre blödningar än vid ppiller och även innan pillerna! Vilket bara är skönt såklart ;)
  • Aniroma
    Fsake skrev 2015-04-25 18:03:39 följande:

    Kom din mens regelbundet direkt? Jag har inga problem med att mensen är kort och att jag blöder lite så länge den är regelbunden. Sist innan jag blev gravid med son 2 hade jag bara en 21 dagars cykel, får se hur det blir nu.

    När hade du bim?


    Ja mensen kom igång med en gång men är oregelbunden, typ 32-42 dagar har det varit det senaste året. Innan gjorde ju inte det så mkt men nu är det frustrerande att ibte kunna räkna ut exakta äl och bimdagar. Så därför tempar jag och kör med stickor för att ha större koll! Appen fertility friend kan jag rekommendera :)
  • Aniroma

    Jag väntar på min mens nu. Hade äl för två veckor sedan, med nästan fullt utslag och kramper på måndagen, så äl borde varit tisdagen eller onsdagen egentligen. Vilket då borde göra att mensen skulle kommit igår eller idag om jag har en normal lutealfas, men inget än så länge. Enligt min app ska jag ha mens på söndag, men den visade också äl fem dagar senare än vad den faktiskt kom... Tog ett neg test igår. Har lite mensvärk då o då, men det är ju rätt vanligt innan mensen också. Tror ju inte jag är gravid nu men det är mest bara störigt att mensen segar när jag så gärna vill komma igång med nästa äl!!!

    Jag köpte både äl stickor och gravtest från billiga tester.se.

  • Aniroma

    Mensen kom seeeent igårkväll, kanske över tolvslaget så räknar idag som första mensdag. Började idag även på rosenrot och efamol för att korta cykeln lite. Kommer ta dem på morgonen och flytta folsyra, tranbär och magnesium till kvällen. Annars är det 6 tabletter som ska tas samtidigt på morgonen haha!

    Valde denna månaden att bara ta en tablett efamol. Rekommendationen var att de första månaderna ta tre om dagen för att bygga upp ett förråd, men känner att jag redan tar mkt naturläkemedel och att det tillsammans med RR borde räcka med en.

    Nu börjar försöksmånaden för oss!!!


    Fsake skrev 2015-04-30 22:13:41 följande:

    Har mensen kommit idag?

    Jag inväntar äl efter helgen. Ska dock inte försöka denna cykel utan vill ha en vanlig mens efter piller stopp innan vi kör. Tycker ni det är dumt? Kanske bara är att köra på? Med första barnet blev jag gravid direkt utan att fått mens...


  • Aniroma
    Fsake skrev 2015-05-01 12:47:19 följande:

    Skönt! Då är du på gång nu kul! Brukar du ha lång cykel? Blir den kortare av de naturmediciner du tar? Ja 6 är ganska många haha

    Jag äter bara folsyra än sålänge. Har funderat på någon extra om det inte tar sig snabbt. Men har kort cykel så vill inte korta den mer.


    Min cykel är normalt på 32-42 dagar. Ett rätt stort spann med andra ord. De senaste tre cyklarna har varit 36-38 dagar. Det är på tog för långt känner jag. För det innebär ju att man missar äl någon månad.. Jag började ju på efamol/rr idag så än så länge kan jag inte svara på om den kortar sig ;) det kan jag svara på om två veckor ca ;)

    Hur lång cykel har du?
Svar på tråden Första försöket i maj - bim i juni!!