Inlägg från: En PantherTant |Visa alla inlägg
  • En PantherTant

    Chock! Gravid med tvillingar och en ettåring.

    Det går nog bra ska du se!

    Jag hade inga barn innan jag fick mina tvillingar, men att vi försökte få tvillingar en gång till efteråt (alla våra barn är ivf-barn) säger väl en del om att det inte var så jobbigt..

    Sovandet beror inte på om det är tvillingar eller inte, vissa barn sover bra, andra dåligt. Våra tvillingar sov hela natten från ca 6 veckors ålder (nu är de sex år, vår nattningsprocedur har aldrig varit längre än ett god natt, sov gott och så har vi gått ut ur sovrummet)

    Jag ammade inte, gav ersättning och dethär gav bonuset längre nattsömn och ingen kolik. Samt att jag inte var bunden, maken kunde ha barnen lika bra som mig.

    Tvillingar har också en stor trygghet i varann redan från nyfödda, och sällskap. Och är vana vänta på sin tur. Allt går smidigare med två än ett tycker jag, de har liksom längre tålamod och är lugnare och tryggare. Blöjbyten är det dock dubbelt upp av

    Vagn är lite större problem, men trillingvagnar finns att beställas åtminstone från utlandet (england o usa åtminstone) Kolla tex på walmart så ser du lite av vilka finns i amerika

    Det som jag ser som största problem är att det kan bli lite trist för ert första barn under graviditeten. Tvillinggraviditeter är oftast tuffare och du kommer knappast orka lika mycket som du skulle önska. Risken för att se föds för tidigt är också stor, och detta kan innebära ganska lång sjukhusvistelse.

    Men i det stora hela; grattis, och kör på! Att vara tvillingförälder är en stor förmån och lycka! Och man växer i rollen, man blir duktig på att ha många bollar i luften!

  • En PantherTant

    Detdär om att vara hemma båda två. Toppen om ni båda vill det, men absolut ingen nödvändighet. Speciellt inte om ni kan ha storasyskonet på dagis några timmar, så hen inte blir uttråkad hemma.

    Min man var inte hemma alls, privatföretagare så har långa dagar. Gick finfint det också (ingen hjälp av mor-och farföräldrar heller). De sover ju mest första tiden, och när de blir större matar man dem samtidigt så går det nästan lika snabbt som med ett barn.

    Vi hade hört det skulle vara så jobbigt med tvillingar av andra att vi redan innan de föddes bokat en aupair till första sommaren. Nå barnen var ju så lättskötta så inte behövde jag ju någon hjälp (men den under graviditeten bortglömda trädgård uppskattade istället omvårdnaden den då fick)

Svar på tråden Chock! Gravid med tvillingar och en ettåring.