Inlägg från: CissiJissi |Visa alla inlägg
  • CissiJissi

    Chock! Gravid med tvillingar och en ettåring.

    Först förstod jag inte hur du kunde veta att det är tvillingar redan i vecka 6! Men du har varit på ul och fått se två bönor antar jag :)

    Personligen är detta min stora dröm tro't eller ej så jag vill gärna följa tråden och se hur folk skriver, hoppas du får massa lugnande råd!!!!:)

    Jag har en god naiv övertygelse om att du kan klara av detta med råge! Är verkligen helt säker på att detta blir bra!! Men det hjälper ju inte dig just nu antar jag!!:D

  • CissiJissi
    En PantherTant skrev 2015-04-24 11:36:47 följande:

    Det går nog bra ska du se!

    Jag hade inga barn innan jag fick mina tvillingar, men att vi försökte få tvillingar en gång till efteråt (alla våra barn är ivf-barn) säger väl en del om att det inte var så jobbigt..

    Sovandet beror inte på om det är tvillingar eller inte, vissa barn sover bra, andra dåligt. Våra tvillingar sov hela natten från ca 6 veckors ålder (nu är de sex år, vår nattningsprocedur har aldrig varit längre än ett god natt, sov gott och så har vi gått ut ur sovrummet)

    Jag ammade inte, gav ersättning och dethär gav bonuset längre nattsömn och ingen kolik. Samt att jag inte var bunden, maken kunde ha barnen lika bra som mig.

    Tvillingar har också en stor trygghet i varann redan från nyfödda, och sällskap. Och är vana vänta på sin tur. Allt går smidigare med två än ett tycker jag, de har liksom längre tålamod och är lugnare och tryggare. Blöjbyten är det dock dubbelt upp av

    Vagn är lite större problem, men trillingvagnar finns att beställas åtminstone från utlandet (england o usa åtminstone) Kolla tex på walmart så ser du lite av vilka finns i amerika

    Det som jag ser som största problem är att det kan bli lite trist för ert första barn under graviditeten. Tvillinggraviditeter är oftast tuffare och du kommer knappast orka lika mycket som du skulle önska. Risken för att se föds för tidigt är också stor, och detta kan innebära ganska lång sjukhusvistelse.

    Men i det stora hela; grattis, och kör på! Att vara tvillingförälder är en stor förmån och lycka! Och man växer i rollen, man blir duktig på att ha många bollar i luften!


    Så roligt att läsa ditt svar!:D Jag tänkte också på detta med sömn, det finns aldrig någon garanti för sömn eller sömnlöshet oavsett vad man väntar sig, vissa med tvillingar sover bättre för att barnen sover tillsammans och sover bra och man kan ha ett enda barn och ändå få alltför lite sömn pga bök.... Ja... Man vet aldrig men det mesta borde ju gå att lösa tänker jag :)
Svar på tråden Chock! Gravid med tvillingar och en ettåring.