Inlägg från: Jelkis |Visa alla inlägg
  • Jelkis

    Chock! Gravid med tvillingar och en ettåring.

    Jag vet att det finns så många mammor här som kanske kan dela med sig av sina tankar och framförallt motiverande ord. Jag fick igår reda på att vi väntar tvillingar, jag är i vecka 6 nu och min dotter fyllde precis ett. Hon skulle vara 20 månader när bebisarna kommer.

    Chocken som kom är inte av denna värld, så min fråga riktar sig till er som varit i en liknande situation där ni redan har ett eller flera små barn.

    Jag har svårt att tänka mig en abort samtidigt som det ju måste fungera i familjen. Hittills har jag bara gråtit, undrat hur det ens skulle vara möjligt. Funkar vår Volvo V70 med två babyskydd och en bilstol? Hur gör jag med vagn? Bärsele och duo-vagn? Vårt hus som ska byggas och bli klart precis (om vi har tur) till förlossning, och huset har endast ett sovrum i nuläget då övervåningen måste isoleras och sedan byggas. Mitt jobb är skit. Kommer vi ha tid för vår dotter eller kommer hon känna sig försummad?

    Hur gör man? Kan man ens sova? Hur har ni haft det?

    Mina tankar är många och oron är stor, det känns som att få en alldeles för stor gåva och man kan inte ta emot den. Jag vill ju bara tänka att det här fixar vi! Men jag måste vara realistisk. Hur gör man?

    /orolig mamma

  • Svar på tråden Chock! Gravid med tvillingar och en ettåring.
  • Jelkis

    Ja, jag hade inte koll på när jag blev gravid så jag gick till gyn för en datering. Och då såg hon direkt två embryon med en tjock hinnvägg emellan så förmodligen tvåäggs-tvillingar.

    Det är ju självklart helt fantastiskt och som alla säger, en gåva. Men både jag och min partner är nu livrädda. Vi vet varken in eller ut. Men jag har någon form av övertygelse om att det nog skulle gå lättare än man tror, med tanke på att man tror det värsta.

    Tack fina du ??

  • Jelkis

    Ja man får 180 extra dagar. 90 av varje så det klarar man sig några månader på om vi tar ut många dagar var.

    Jag tänker också så.. Att dom har glädje av varandra. Men jag är livrädd verkligen.

  • Jelkis

    Tänkte bara uppdatera lite! Vi har lugnat ner oss, vi har resonerat och tänkt. Vi har skrattat och gråtit men det enda vi kommit fram till är att vi vill genomföra det här. Just nu börjar vi till och med fantisera och tänka hur det kommer att bli med två små pluttar. Jag är fortfarande rädd för graviditeten men som tur är så kommer ju förändringen väldigt successivt. Just nu mår jag bättre än med min dotter vid samma vecka!

    Nu är jag HOPPFULL! ??????

Svar på tråden Chock! Gravid med tvillingar och en ettåring.