Inlägg från: Anonym (Obehagligt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Obehagligt)

    Svart sensmoral

    Anonym (Tjej) skrev 2015-04-25 16:20:07 följande:

    Nej det kan inte drabba vem som helst, din styvfar måste varit en sjuk människa. Det hade inget med otroheten att göra utan han hade förmodligen flippat av någon annan orsak om det inte hade hänt. Att döda sina egna barn för att ens fru gjort något dåligt är sjukt sjukt sjukt. Stackars din mamma!


    Du (Tjej) vet uppenbarligen inte vad du pratar om! Det kan visst hända vem som helst!

    Det finns få saker som i större utsträckning kan få folk att ta till extremt våld och drastiska handlingar, än svartsjuka och otrohet. Det finns mängder med exempel på människor som har haft en dokumenterat obruten historia av att ha varit lugna och balanserade, men som tar till oanade våldshandlingar när de utsätts för förnedringen som otrohet innebär för många.

    Den som var sjuk i denna historia är ändå TS mamma som trotts att hon redan ödelagt en familj med sin otrohet, ändå var villig att ödelägga ännu en familj, bara hon kunde få fortsätta knulla snett. Det är en sjukligt egoistisk handling som i detta fallet fick ödesdigra konsekvenser.
  • Anonym (Obehagligt)
    Anonym (Tjej) skrev 2015-04-25 23:41:24 följande:

    Eh, okeeej... vem som helst skulle kunna döda sina barn för att ens partner ligger med någon annan? Du inser väl att mer än 50% av befolkningen har varit otrogna någon gång? Visst, det är svinigt gjort men det är inte ens på samma skala som att DÖDA SINA OSKYLDIGA BARN!!! Det är som att chefen skriker åt mig på jobbet så jag går hem och hugger av sambon ett finger.

    Förmodligen borde inte mamman vara i förhållande ifall hon inte kan låta bli att vara otrogen, för det är klart att det sårar väldigt mycket. Men att såra någon och döda flera helt oskyldiga barn hur kan du ens jämföra det??!


    Det verkar vara lite problem med läsförståelsen!

    Var har jag jämfört att såra någon, med att döda oskyldiga barn?

    Det jag säger är att en människa INTE behöver vara sjuk eller ha en historia med några våldshandlingar, för att denne ska kunna flippa ut fullständigt och reagera med oproportionerligt våld vid en otrohetsaffär. Och det är därför detta våld KAN drabba vem som helst som är otrogen. Det går inte att förlita sig på historien för att avgöra hur den bedragna parten kommer att reagera.

    Du gör gällande att det bara är sjuka människor som ändå skulle flippat ut oavsett otrohet eller ej, som är kapabla att begå sådana gärningar. Så funkar det inte.

    Dina kunskaper i psykologi verkar kraftigt begränsade vilket också blir ännu tydligare när du försöker göra liknelsen med att hugga av fingrarna på partnern för att chefen skällt på dig på jobbet, och att begå utökat självmord vid otrohet.

    I ditt exempel med chefen finns inga som helst kopplingar mellan chefen och partnern vilket gör handlingen helt ologisk. Men att bli så totalt krossad av otrohet att man vill begå självmord och samtidigt så hämndlysten att man vill straffa den otrogne genom att beröva denne sin familj, har en klar och tydlig psykologisk koppling och är på så sätt logisk.

    Jag rättfärdigar inte på något vis våldshandlingar utan jag försöker bara förklara vad TS i grunden menar med att det kan drabba vem som helst. Något att tänka på för alla otrogna.
Svar på tråden Svart sensmoral