• Sgtwolf

    Svart sensmoral

    Anonym (man) skrev 2019-06-04 10:30:48 följande:

    Som BORDE skapa eftertanke, men som du kan se på Anonym(tjej) så har folk inga problem med att vifta bort det som, "han vara bara störd". JAg tror inte det spelar någon roll hur många exempel man drar, när egoismen slår till så skiter man tydligen i allt.


    Det var en berättelse om en bedragen persons reaktion.

    Finns andra berättelser om människor som inte blivit sedda på skola/arbete som flippat ur och dödad/skadat andra eller sig själv.

    Det finns berättelser om tjejer som svultit sig själv till döds, pga någon sagt att det är bara smala tjejer som är vackra. Osv, osv.

    Klart att det alltid finns anledning till eftertanke. Varför skäller man på någon som lämnat tvättstugan rörig, varför bråkar man på grannen när han klipper gräs eller tänder grillen på balkongen.

    Gör man inte alla medmänniskor väl och behandlar alla med respekt och i positiv ton. Då kan man hamna i dilemman där den egna handlingen eller orden blir droppen som får en medmänniska att bryta ihop och göra dumma saker.

    Å andra sidan vad händer med människorna om alla vänder ut och in på sig själva för att inte såra eller skada andra? Finns det risk att minst lika många bryter ihop och gör något dumt? Eftersom man måste tassa på tå, bortse från sig själv för att inte såra andra och att andra ska känna sig bra.
Svar på tråden Svart sensmoral