Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Svart sensmoral

    Anonym (Aktuellt ännu) skrev 2019-06-01 21:46:01 följande:

    Verkar som detta kan vara en händelse som kan skapa eftertanke även idag.


    Som BORDE skapa eftertanke, men som du kan se på Anonym(tjej) så har folk inga problem med att vifta bort det som, "han vara bara störd". JAg tror inte det spelar någon roll hur många exempel man drar, när egoismen slår till så skiter man tydligen i allt.
  • Anonym (man)
    Sgtwolf skrev 2019-06-04 10:48:11 följande:
    Det var en berättelse om en bedragen persons reaktion.

    Finns andra berättelser om människor som inte blivit sedda på skola/arbete som flippat ur och dödad/skadat andra eller sig själv.

    Det finns berättelser om tjejer som svultit sig själv till döds, pga någon sagt att det är bara smala tjejer som är vackra. Osv, osv.

    Klart att det alltid finns anledning till eftertanke. Varför skäller man på någon som lämnat tvättstugan rörig, varför bråkar man på grannen när han klipper gräs eller tänder grillen på balkongen.

    Gör man inte alla medmänniskor väl och behandlar alla med respekt och i positiv ton. Då kan man hamna i dilemman där den egna handlingen eller orden blir droppen som får en medmänniska att bryta ihop och göra dumma saker.

    Å andra sidan vad händer med människorna om alla vänder ut och in på sig själva för att inte såra eller skada andra? Finns det risk att minst lika många bryter ihop och gör något dumt? Eftersom man måste tassa på tå, bortse från sig själv för att inte såra andra och att andra ska känna sig bra.
    Absolut, empati, tolerans och förståelse är viktigt, men konflikt är oxå viktigt för utan konflikt så får man konformism och passivitet som i sin tur leder till tillbakahållen missnöje utan dialog. Och utan dialog blir det ingen förändring och utveckling. 

    Men kombinerar man narcissism, egoism och konflikträdsla så får man en farlig blandning som är inget annat än destruktiv. Man kan lösa eventuellt missnöje UTAN att bete sig som ett svin. En konflikt alltid bättre än ett svek. Och den magiska komponenten som gör detta möjligt heter..... ärlighet. Och det är tyvärr just denna magiska komponent som verkar vara en bristvara idag, både mot andra men framför allt mot sig själv.
  • Anonym (man)
    Anonym (B) skrev 2019-06-04 11:03:17 följande:
    Unga män tar ut din ilska på sin rival, det tar tid men de flesta lär sig att styra sina till och med sina instinkter konstigt nog, eller om det är så att de inte mognat ännu så att ingenting egentligen styrs.

    Det är klart man alltid ska ta ut det på kvinnan, det är hon som är orsaken, och ska därmed vara föremålet för aggressionen.
    Jamen självklart ska du ju i vanlig ordning vända det till att det alltid är mannens fel...eller hur B, för i din svartvita och smått manshatande värld så finns ju inte på kartan att en kvinna skulle bete sig som ett svin, nejdå... det handlar såklart bara om att män inte kan ta det "på rätt sätt", så när en kvinna är otrogen så är det såklart inte hon som är ett svin utan mannen som bara inte tagit det på rätt sätt Drömmer 
Svar på tråden Svart sensmoral