Inlägg från: Giovanna |Visa alla inlägg
  • Giovanna

    Ensam kille som kanske vill ha katt

    Du kan inte lämna en 12 veckors kattunge ensam! Det får du allt passa in med semester eller köpa en äldre katt. Jag bor själv i liten lägenhet och vill gärna ha katt men väljer att vänta tills jag bor större. En del katter trivs bra i lägenhet, andra inte. Du måste se till att aktivera katten och se till att den kan klättra på olika höjder.

    Det går att med enkla medel göra om en bokhylla (typ Billy) genom att göra hål i hyllplanen på växelvis sida av hyllplanen så att katten kan kila igenom hyllorna och på så vis klättra sig upp till översta planet där den har sin bästa utkiksplats med något mjukt att ligga på. Hyllplanen kan du klä med nålfiltsmatta. En gavel kläs med lämpligt material och fungerar som klösbräda.

    Detta är ett exempel på compact living för katter :)

    Är detta din första katt är det förstås en hel del annat att lösa på om först. Läs på sverak och olika kattsidor. Gör dig så insatt som möjligt i vad det innebär att vara kattägare så blir förhoppningsvis både du och katten nöjd.

    Skaffa inte katt om du inte är beredd att ta hand om den i många år fram över. En innekatt blir inte sällan 16 år och kan bli mycket äldre.

Svar på tråden Ensam kille som kanske vill ha katt