Inlägg från: Mecros |Visa alla inlägg
  • Mecros

    Lakrits och graviditet

    Donizetti skrev 2015-04-27 07:13:47 följande:

    I alla tider har läkare lagt skulden på modern vad hon ätit eller gjort under graviditeten. Förr trodde man att om den gravida kvinnan såg en hare och blev skrämd av den skulle barnet födas med läpp/gomspalt. Såg hon en eldsvåda skulle barnet födas med ett sk eldsmärke. Mm. Över nittio procent av alla missbildningar och funktionshinder barn föds med har läkarna ingen aning om vad de beror på, men det verkar bekvämast att skylla på en redan orolig mamma. Och att barnet skulle drabbas av ptsd låter helt osannolikt, för att inte säga helt orimligt pga saltlakrits. Posttraumatiskt stressyndrom drabbar den som tidigare varit utsatt för ett svårt trauma och efteråt drabbas av psykiska problem. Hur en liten nyfödd skulle ha kunnat utsatts för såna traumatiska händelser före födseln låter lika befängt som sambandet mellan harar och läpp /gomspalt. Ät du din saltlakrits men håll koll på blodtrycket.


    Fast om du läser rapporten så står det att det är ett ämne i lakritsen som gör att barnet blir stressat i magen. Ligga stressad i 9 månader kan ju orsaka någonting.

    Sen kan man ju fråga sig hur mycket lakrits det är i tex lakrisal. Mest en stärkelse. Riktigt lakritsgodis som är gjort på lakrits och vad det nu innehåller är nog det som menas i rapporten, finskt lakrits är ju inte lika utblandat som t.ex vrålapor.

    Jag älskar också lakrits och åt lakrits i början på grav. Men jag fick som du ts, lite ångest och oro. Så jag slutade bara. Och det var i månad 4. Känner ingen oro nu överhuvudtaget.
Svar på tråden Lakrits och graviditet