• AnnaZL

    När börja med deo?

    Haha, du kommer att märka när det behövs!
    Onödigt med hormonstörande kemikalier till barn så tidigt, utan anledning.
    Mitt barn fick börja med armhåletvätt morgon och kväll, när det inte räckte längre blev det "kristalldeodorant" runt 10-12 år sådär (kommer inte ihåg exakt). Funkar fortfarande bra nu vid 13, men mindre bra när hen har syntetkläder på övrkroppen, så det är bra att undvika.

  • AnnaZL

    Det finns ju bättre deodoranter, som tex från Weleda med rosendoft, utan aluminium. Även smink finns det ju numera bra ekologiskt, tex 100% pure som har fruktpigment istället. Du är förälder och det är ditt jobb att sätta gränser för vad hon får använda. Sätt upp regler för vilka ämnen som inte får finnas i produkterna och hjälp gärna till att betala mellanskillnaden så hon kan ha ett ekologiskt läppglans, deo, mascara när det blir dags. Även parfymer finns ekologiska. Det blir lite jobb, men det kan väl vara en kul grej att söka på nätet tillsammans och hitta bra produkter?

  • AnnaZL
    Kyrkby skrev 2015-04-27 16:09:58 följande:
    Hur vet du att dessa "ekologiska " produkter är bättre ?
    Funderat på tillverkningsprocessen ....
    Det finns fler aspekter att ta hänsyn till.
    Ekologisk odling är en bättre början på en tillverkningsprocess än oekologisk, eller utvinning av fossil olja, tycker jag i alla fall. Och att inte tillsätta hormonstörande eller cancerframkallande ämnen i produkten tycker jag också är en jättebra idé, men tycker du annorlunda får du naturligtvis göra det.
Svar på tråden När börja med deo?