• Kyrkby

    När börja med deo?

    Grus grus skrev 2015-04-27 08:16:26 följande:
    Ja tycker inte alls om att hon fått deo och ska utsätta sig för en massa kemikalier. Men hon är ju såklart jätteglad. Suck...
    Om det är en deo som du oroar dig för, vänta det blir värre MYCKET värre om ngr år !
  • Kyrkby
    AnnaZL skrev 2015-04-27 11:34:47 följande:

    Det finns ju bättre deodoranter, som tex från Weleda med rosendoft, utan aluminium. Även smink finns det ju numera bra ekologiskt, tex 100% pure som har fruktpigment istället. Du är förälder och det är ditt jobb att sätta gränser för vad hon får använda. Sätt upp regler för vilka ämnen som inte får finnas i produkterna och hjälp gärna till att betala mellanskillnaden så hon kan ha ett ekologiskt läppglans, deo, mascara när det blir dags. Även parfymer finns ekologiska. Det blir lite jobb, men det kan väl vara en kul grej att söka på nätet tillsammans och hitta bra produkter?


    Hur vet du att dessa "ekologiska " produkter är bättre ?
    Funderat på tillverkningsprocessen ....
    Det finns fler aspekter att ta hänsyn till.
  • Kyrkby
    AnnaZL skrev 2015-04-27 17:03:07 följande:
    Ekologisk odling är en bättre början på en tillverkningsprocess än oekologisk, eller utvinning av fossil olja, tycker jag i alla fall. Och att inte tillsätta hormonstörande eller cancerframkallande ämnen i produkten tycker jag också är en jättebra idé, men tycker du annorlunda får du naturligtvis göra det.
    Du bör nog läsa på lite mer.
    Det du har skrivit har föga bekräftelse i vetenskapen och framförallt i verkligheten...
Svar på tråden När börja med deo?