Inlägg från: Anonym (omyndig?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (omyndig?)

    Min man släppte in tjej mitt i natten?!

    Anonym (Arg) skrev 2015-04-28 16:32:34 följande:

    Hejsan på er alla

    I lördags var jag iväg och träffade lite vänner, jag var borta hela dagen och kom hem runt 01. När jag kommer hem möter min man mig i dörren och berättar detta - Vid 00 någon gång knackar det på dörren och en tjej står där, hon har ingen jacka på sig, blöt och har skadat sitt ben, skrapat upp sitt ansikte. Min man släpper in henne och hon är full, väldigt full och pratar osammanhängande. Hon kommer från stan och skulle hem men hittade inte sina vänner och hon missade bussen så hon bestämde sig för att CYKLA hem, hon kunde knappt gå. Hon har förmodligen ramlat med cykeln. Hon visste inte hur hon skulle ta sig hem och visste inte vart hon var. Hon var ledsen och hade blivit av med sin mobil, min man försökte kolla hennes väska för att hitta någon han kunde ringa men hittade inget. 

    Han bär upp henne till toaletten då hon inte kunde gå riktigt och hjälper henne att tvätta såren, hjälper henne på toa, och sedan till ett av gästrummen och hjälper henne av med smutsiga kläder och hjälper henne på med några av mina kläder. Hon pratar bara en massa osammanhängande men säger förlåt hela tiden.

    Jag blir helt chockad när jag kommer hem och tror att han skojar först. Jag förstår självklart att man ska hjälpa men att ta hem henne och hjälpa henne på toa...? Klä av henne..? Jag vill inte ha en stupfull tjej hemma hos mig. Min man gissar på att hon var runt 19, 20. Jag anser att man är ganska vuxen då. Min man tycker inte att han gjort något fel, jag tycker att han skulle ringt polis eller så. Han tycker att jag beskyller honom.  

    På morgonen är hon inte kvar, hon lämnade en lapp där hon bla skrev att hon skäms och är väldigt ledsen och är jättetacksam för allt min man gjorde.

    Har jag rätt att vara sur för detta? Tänk om jag hade släppt in en stupfull 20årig kille? Jag tror inte min man skulle blivit särskilt glad. Men han tycker jag är orättvis.


    Jag tycker det mest konstiga är att han inte ringde polisen? Hur kunde han veta att hon var 19-20 och inte 17 år? Det kunde likagärna varit en omyndig tonåring vars föräldrar var jätteoroliga för. Det är inte heller direkt ett friskt beteende att bli så full så att man går och plingar på okända och ber om att få hjälp istället för att ta sig hem så hon kanske behöver professionell hjälp ändå.
  • Anonym (omyndig?)
    Donizetti skrev 2015-04-29 06:48:58 följande:
    Han kollade igenom hennes väska i jakt på namn till någon anhörig. Troligtvis hade hon ett id-kort som berättade hennes ålder. Att ringa polisen vore lite överkurs när han redan släppt in henne. Tror inte ens polisen skulle befatta sig med det eftersom en LOB innebär att personen omhändertas för att den bedöms inte kunna ta vara på sig själv eller utgör ett hot för någon annan. Att utgöra ett hot mot mannens äktenskap räknas inte som skäl för LOB, hon var ju redan omhändertagen av mannen.
    Det står ju i TS att hennes man gissar att hon var runt 19-20 år, alltså visste han inte hennes ålder. Ringa polisen kunde han ju ha gjort för att försöka luska ut vem hon är och vem hennes anhöriga är så att han kan få tag på dem så att de får komma och hämta eller skicka taxi så att hon kommer hem. 
  • Anonym (omyndig?)
    Donizetti skrev 2015-04-29 12:03:07 följande:
    Försöker tänka mig in i situationen om jag själv hade råkat ut för nåt liknande fast av motsatta könet. Jag hade nog gjort som mannen eftersom det var en vuxen myndig person och inte en minderårig. Men min man hade nog tagit det annorlunda eftersom han vet att han är gift med en altruistisk hustru som ger tiggare pengar och tar hand om hemlösa katter. Så han hade nog bara ruskat på huvet och gått och lagt sig
    Men du vet ju inte om det är en myndig person, det är ju det jag menar. Och även om hon nu skulle vara myndig så kan hon ju ha föräldrar, sambo eller korridorskompisar som är oroliga för henne och vill veta var hon är och att hon mår bra. Det är ju därför man ska ringa polisen så att man kan kontakta anhöriga så att de i sin tur kan se till att personen kommer hem tryggt.
  • Anonym (omyndig?)
    Donizetti skrev 2015-04-29 12:20:08 följande:
    Därför borde alla lägga in ett eller flera ICE-nummer i sina mobiler. Ovärderligt om något skulle hända. Sony har varit så kloka så de har redan installerat ICE i sina nya mobiler, bara att lägga in nummer.
    Men hon hade ju tappat sin mobil?
Svar på tråden Min man släppte in tjej mitt i natten?!