• Anonym (V)

    Min man släppte in tjej mitt i natten?!

    Anonym (Arg) skrev 2015-04-28 16:32:34 följande:

    Hejsan på er alla

    I lördags var jag iväg och träffade lite vänner, jag var borta hela dagen och kom hem runt 01. När jag kommer hem möter min man mig i dörren och berättar detta - Vid 00 någon gång knackar det på dörren och en tjej står där, hon har ingen jacka på sig, blöt och har skadat sitt ben, skrapat upp sitt ansikte. Min man släpper in henne och hon är full, väldigt full och pratar osammanhängande. Hon kommer från stan och skulle hem men hittade inte sina vänner och hon missade bussen så hon bestämde sig för att CYKLA hem, hon kunde knappt gå. Hon har förmodligen ramlat med cykeln. Hon visste inte hur hon skulle ta sig hem och visste inte vart hon var. Hon var ledsen och hade blivit av med sin mobil, min man försökte kolla hennes väska för att hitta någon han kunde ringa men hittade inget. 

    Han bär upp henne till toaletten då hon inte kunde gå riktigt och hjälper henne att tvätta såren, hjälper henne på toa, och sedan till ett av gästrummen och hjälper henne av med smutsiga kläder och hjälper henne på med några av mina kläder. Hon pratar bara en massa osammanhängande men säger förlåt hela tiden.

    Jag blir helt chockad när jag kommer hem och tror att han skojar först. Jag förstår självklart att man ska hjälpa men att ta hem henne och hjälpa henne på toa...? Klä av henne..? Jag vill inte ha en stupfull tjej hemma hos mig. Min man gissar på att hon var runt 19, 20. Jag anser att man är ganska vuxen då. Min man tycker inte att han gjort något fel, jag tycker att han skulle ringt polis eller så. Han tycker att jag beskyller honom.  

    På morgonen är hon inte kvar, hon lämnade en lapp där hon bla skrev att hon skäms och är väldigt ledsen och är jättetacksam för allt min man gjorde.

    Har jag rätt att vara sur för detta? Tänk om jag hade släppt in en stupfull 20årig kille? Jag tror inte min man skulle blivit särskilt glad. Men han tycker jag är orättvis.


    Lite spontant så undrar jag varför han inte frågade henne om han skulle ringa efter någon anhörig åt henne?


  • Anonym (V)
    Anonym (J) skrev 2015-04-28 19:00:42 följande:

    Jag håller faktiskt med TS lite här. Absolut att han skulle hjälpa henne på alla sätt han kunde, och såklart inte lämna henne där ute! Men att ta in en helt främmande människa, ta av henne kläderna och låta henne sova i lägenheten? Då hade även jag reagerat om det vore min pojkvän. Att ringa polisen är mycket bättre i ett sånt läge, de ser till att hon mår bra och kommer hem ordentligt(speciellt nu om hon var ung).
    Och so what om polisen ringer föräldrarna, det är väl bara bra om vissa ungdomars beteende kan få lite konsekvenser ibland. Vi blir bara sämre och sämre på att uppfostra våra barn!


    Instämmer med dig!

    Polisen hade kunnat sett till att skjutsa hem henne om dom bedömt henne som inte alltför berusad vilket nog hade gett henne lite tankeställande.
  • Anonym (V)
    Pastella skrev 2015-04-28 22:31:22 följande:

    Jisses va märkligt med så många människor som tycker att han agerade rätt. Klart man skall hjälpa till men en såpass berusad person behöver kanske läkarvård, dessutom var hon ung och det kan finnas människor som är helt utom sig av oro över vart hon kan vara. Det kloka vore ju att kontakta polis i ett sådant läge. Klä av henne och lägga henne i sängen? Tänk om hon vaknar och inte vet vart hon är eller hur hon kom dit och själv kontaktar polis? Jag tror ts man hade haft svårt att förklara varför han klätt av henne istället för att ringa polisen...


    Exakt!
    Jag tror att polisen löser såna situationer på ett mer neutralt sätt utan att någon behöver fundera så mycket.
  • Anonym (V)
    taquine skrev 2015-04-28 22:38:56 följande:
    Och vad tror du polisen gjort , antagligen slängt in henne i en fyllecell , visst så mycket bättreObestämd Sen har nog polisen viktigare saker att göra än köra fulla tonårstjejer . Hon hade en jäkla tur som träffade på ts man .Skulle gjort samma sak , kille som tjej 
    Fast jag tror knappast att polisen har så mycket viktigare saker för sig när det gäller fulla kvinnor som riskerar att råka väldigt illa ut om dom bara lämnas fulla ute åt sitt öde.

    Jag hamnade själv i fyllecell nyligen efter att ha druckit alldeles för mycket.
    Och hellre det än att jag plingade på hos helt främmande personer som jag inte har någon aning om vad dom eventuellt har för avsikter.
  • Anonym (V)
    Anonym (Flytta in i en bunker och sluta spionera på grannen!) skrev 2015-04-29 15:08:14 följande:
    Visst men poängen för min del kvarstår; polisen skulle knappast gjort det bättre! "Räddat" hennes liv dvs.
    Har du någon erfarenhet av att bli omhändertagen av polisen för fylla?
  • Anonym (V)
    Anonym (Flytta in i en bunker och sluta spionera på grannen!) skrev 2015-04-29 16:41:34 följande:

    Man behöver inte själv va och/eller blivit utsatt för att veta hur dem svagaste blir behandlade av polis, ordningsvakter- hoppas jag! Men Ja, det har hänt mig. Grov fylla en gång, dem andra två var vid stökiga demon så där var man utsatt på annat sätt.

    Har ävent jobbat många år med utsatta kvinnor och män av olika slag. Sen ser och hör man ju sanningar dagligen,

    Jag har själv blivit omhändertagen av polisen för fylla flera gånger och jag har aldrig i någon av fallen blivit bemött på det sättet du beskrev!

    Jag ligger hellre inlåst i en cell hos polisen några timmar än att riskera att träffa på personer som har för avsikt att skada mig.


  • Anonym (V)
    Anonym (Flytta in i en bunker och sluta spionera på grannen!) skrev 2015-04-29 17:13:21 följande:

    Ja men det är väl ganska jävla underförstått att man hellre tar fyllecell än att vandra runt helt väck på gatan eller vad man nu är i för bedrövligt skick.

    Jag svarar ju på dem som menar på att ts:s man och dem själva skulle ringa polisen och jag menar att det hade nog inte hjort saken bättre!


    Ja,och hellre få sig en tankeställare hos polisen om man nu råkar ha problem med spriten.
  • Anonym (V)
    Anonym (Flytta in i en bunker och sluta spionera på grannen!) skrev 2015-04-29 17:24:37 följande:

    "haha". jag tror nog människor har ett större och bredare självmedvetande än så och som säkerligen når fram, fyllecell eller en hjälpsam medmänniska.


    Jag tror att det är individuellt!

    Mig hjälpte det i varje fall.
  • Anonym (V)
    Donizetti skrev 2015-04-29 17:26:57 följande:

    Fast det funkar ju inte så att den som har problem med spriten, ett kemiskt beroende, får sig en tankeställare hos polisen. Alkoholen har kidnappat hjärnan och gjort människan till sin lydiga slav utan valmöjligheten om den vill dricka eller ej. Tankeställare så det räcker och blir över har den som har problem med alkoholen fått flera gånger om.


    För mig fungerade det alldeles utmärkt!

    Jag tänker mig för nu..
  • Anonym (V)
    Anonym (Flytta in i en bunker och sluta spionera på grannen!) skrev 2015-04-29 18:26:31 följande:
    Så det hade inte hjälpt lika mycket om du istället för fyllecell råkade hamna i ett hem hos en hjälpande människa. Du hade inte fattat vikten av dina handlingar och mått lika dåligt ändå eller?
    Båda sätten hade såklart hjälpt mig där och då men för att på längre sikt hjälpte det mig bättre att bli omhändertagen av polisen(konsekvenstänkande i positiv bemärkelse)


  • Anonym (V)
    CissiJissi skrev 2015-04-30 07:10:45 följande:

    Fantastiskt att hjälpa någon så! Det enda jag inte förstår är varför han klädde av henne och hjälpte henne på toa om hon hade lyckats cykla i 45 min, för då är man ju inte så full att man inte kan gå på toa själv.. Om det var en man, hade han klätt av honom då ts? Märkvärdigt att de flesta inte reagerar på just den biten tycker jag, just eftersom det låter som hon inte behövde hjälp med toa och avklädning känns det lite som en overkill:p


    Jag tycker att han gick lite över gränsen som klädde av henne och lånade ut sin sambos kläder till henne.
Svar på tråden Min man släppte in tjej mitt i natten?!