Inlägg från: Anonym (visst kan det vara så) |Visa alla inlägg
  • Anonym (visst kan det vara så)

    Leder jämställdhet till ensamhet?

    Jag tror absolut att ojämställdhet med traditionella könsroller skulle leda till färre separationer. Är man beroende av varandra så är det ju svårare att gå. Det är ju bara att se på alla trådar här om kvinnor som inte känner att de kan separera för att de inte har råd och det finns säkert män som inte separerar för att de tycker de är skönt med bekvämligheten att ha någon som tar hand om hushållet (och tvärtom såklart i förhållanden med omvända könsroller).

    Jag får ju erkänna att när min sambo var arbetslös och deprimerad var jag i hemlighet glad över att han var ekonomiskt beroende av mig så att han inte fattade några förhastade beslut om separation när han var nedstämd för att han insåg att hans ekonomi inte klarade av det.

    Men nu när vi båda har bra inkomster (och lever jämställt) så är det ju en väldigt bra känsla att veta att vi är med varandra för att vi vill vara med varandra, inte för att vi behöver varandra av praktiska skäl.

    Så en sammanfattning på frågan är att jag tror att ojämställdhet lever till fler förhållanden men jämställdhet till lyckligare förhållanden.

Svar på tråden Leder jämställdhet till ensamhet?