Inlägg från: Anonym (Ingen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ingen)

    när räknas man som fattig?

    Ingen i Sverige behöver leva som riktigt fattig (om man inte klantar sig big time). Vi är lyckligt lottade på det sättet. Till och med försörjningsstödet är högt i Sverige. Heja oss!

  • Anonym (Ingen)
    Fjäril kär skrev 2015-05-03 10:09:02 följande:

    fattig är för mig när man lever på existensminimum och faktiskt inte har råd att uppfylla dom basala behoven av tex mat på bordet för hela månaden. 

    Jag är uppvuxen fattigt och jag blir både rabiat förbannad och mycket illa berörd när jag inser hur många människor som svävar i det blå när det gäller definitionen av fattigdom. 

    För mig var det lyx att kunna äta något annat än skolmaten. 

    Akut fattigdom däremot är något annat och ska aldrig förväxlas med den konstanta fattigdomen.  Jag levde i konstant fattigdom året om. 

    Att förlora jobbet och  få vänta i 3 månader på a-kassa tex och kanske få släpa efter med räkningar, låna pengar av släkt o vänner och skjuta upp visssa saker osv är en akut fattigdom. Den slutar så fort nya pengar trillar in och man kan börja styra upp det hela igen under några månader. 

    Konstant fattigdom är att aldrig ha råd med någonting och varje dag är en kamp för att få slantarna att räcka till det mest basala. Och insikten när pengarna man nyss fått på kontot inte räcker hur man än snålar är förödande..  


    Fast nu överdriver du! Normen i Sverige räcker gott och väl till mat, kläder (om en ej märkeskläder), hushållsartiklar, morgontidning, sjukvård etc. Om man inte slarvar bort sina slantar så klart, men det gäller ju alla och inte vara de på soc.
  • Anonym (Ingen)
    Annao skrev 2015-05-04 20:10:53 följande:

    Sparar du 4000 i månaden av våra skattepengar? Om jag kunnat spara så mycket vore jag glad. Och jag jobbar. Är det verkligen helt ok att få så mycket bidrag om man inte behöver det?


    Bidragen i Sverige är sjukt mycket för höga, det är väl inget nytt. . . 
Svar på tråden när räknas man som fattig?