Inlägg från: En PantherTant |Visa alla inlägg
  • En PantherTant

    Andra inom lantbruket - är detta rimligt? Ständig jour i 4 månader.

    I mina ögon är det du som är orimlig och oförstående om lantbruk.

    Vårsådden och höstskörden är ju väldigt säsongsbetonat, vilket betyder intensivt arbete under kort tid. Man kan inte dra ut på arbetet, och vädret avgör när olika arbetsmonument ska ske. Det kräver flexibilitet av alla anställda, och kompenseras med friare arbetstider under lågsäsong.

  • En PantherTant
    Madmoiselle skrev 2015-05-04 17:31:13 följande:
    Fast då ska han ju ha betalt för jouren också det verkar inte som han får det.
    Men det är ju ingen riktig jour han har, det är ju bara vad ts kallar det faktum att han vet att vädret påverkar när olika arbetsskeden ska utföras och att han gärna blir inkallad.
  • En PantherTant
    Madmoiselle skrev 2015-05-05 08:59:55 följande:
    Om det inte är jour har han rätt att säga nej till att jobba och då borde det onte vara något problem för honom att planera in sina lediga dagar. På ts låter det som att han inte får säga nej.
    Där tolkar vi nog olika. Jag tycker det på ts låter som han inte VILL planera in något på sina lediga dagar, utan hellre stå tillgänglig för eventuellt arbete, bondsone som han är så vet han ju nog på förhand när han kommer att vara ledig genom att titta på väderleken och vilket datum det är. Men inte månader på förhand som ts kräver. Det är en livsstil, vare sig man är anställd eller själv bonde, går inte att ha 9-4 kontorstänk här.

    Och på tal om facket, alla större gårdar följer nog kollektivavtalet, så mycket övervakning som det är numera så skulle det nog vara svårt strunta i det.
Svar på tråden Andra inom lantbruket - är detta rimligt? Ständig jour i 4 månader.