• Tacksamt

    Andra inom lantbruket - är detta rimligt? Ständig jour i 4 månader.

    Anonym (bonde) skrev 2015-05-05 05:37:15 följande:

    En dag tycker jag att han borde kunna boka in om det inte är precis en sån där intensiv vecka. Han vill kanske inte? Vi jobbar arslet av oss nästan hela tiden ändå men iaf jag ser mina inplanerade saker som något att längta till. Fast jag är ju nästintill i väggen hela tiden. Som anställd hade jag inte lagt ner min själ på det viset som jag gör idag med 70 h /v . Även om jag hade varit engagerad o arbetsam på jobbet så hade jag även haft ett liv utanför. Det är skillnad på att vara anställd o egen.


    Du säger det är skillnad på att varaanställd och egen.
    Ja ärlig,an egen kan du ju ta dig tid att åka och fika hos nån en timme om du vill,man behöver ju som sagt inte jobba ihjäl sig,den tiden kan du ta igen sen,det tar ju bara en viss tid att vattna korna,plöja en åker osv....
    Har man gjort det några pr,och har en fungerande planering,så kan man ha ett liv med.

  • Tacksamt
    Anonym (bondbrud) skrev 2015-05-05 21:18:25 följande:

    Jag är gift med en mjölkbonde. De är två som äger gården tillsammans och de har också två anställda (på deltid).

    Jag gissar att din partner skyller på jobbet för att slippa göra det du vill planera. Om man verkligen vill kan man gå på bröllop mitt i vårbruket, det har vi gjort. Långsemester under sommarhalvåret kan man ju glömma, men en vecka kan man åka bort i månadsskiftet juni-juli. Så du bör nog ta ett snack om prioriteringar med din partner, vill ni samma saker?


    Precis,verkar inte som folk har hört talas om bondepraktikan/bondealmanackan????

Svar på tråden Andra inom lantbruket - är detta rimligt? Ständig jour i 4 månader.