• Inte jag

    Varför går jag upp när jag skippar kolhydrater?!!

    Vad menar du med magrare variant?

  • Inte jag
    Anonym (???) skrev 2015-05-04 11:37:18 följande:

    Flera månader och i flera omgångar, därför är jag nu 100% säker på att det bara gör allt värre..


    Du veta att ta kan ta ca 6-10 månader innan du mår bättre eller hur? Det kallas övergångsbesvär
    Anonym (???) skrev 2015-05-04 11:33:56 följande:

    Typ Dukandieten..


    Du vet att ju mer fett det är desto bättre. För då håller man sig mättare längre. Magrare varianter gör bara att man blir hungrig fortare. Så du gör helt fel enligt min mening.
  • Inte jag
    Anonym (???) skrev 2015-05-04 11:38:40 följande:

    Har som sagt redan testat och går bara upp.. Googlar man så är jag tydligen inte ensam om detta heller..


    Alla människor är olika men skippa de magra varianterna. Det är de som gör att man går upp eftersom man blir hungrig fortare. Byt margarin mot riktigt smör, ät inte så mycket mejeriprodukter och ät de som har högst fetthalt. Tex grädde som är 40%, rysk yoghurt som är 17% mm. Bara tips. :)
  • Inte jag
    Aniiee skrev 2015-05-04 11:57:51 följande:

    Alla är olika. Du kanske bör äta MER kolhydrater. Du kanske INTE blir hungrig av kolhydrater och protein och lite fett. Fett kanske triggar igång kolhydratsug hos dig? Jag vet inte, det måste du undersöka själv.Kom ihåg att du är en individ, och bara för att kosthållning X (LCHF, GI, Pastadieten eller varit fruktarian eller vad fan som helst) funkar för många så behöver det inte göra det för dig. Du har testat LCHF, du har testat Dukandieten (och säkert hemmasnickrade varianter av båda). Det har inte funkat. Bara en av makronutrienterna kvar att testa. Du kan även testa (behövs dock mer papper =P) att justera ration på det du äter lite grann bara. Du kanske behöver 30:40:30, eller 10:60:30 eller något HELT annat. 

    Generellt har "Inte jag" rätt. Fett mättar mycket bättre än kolhydrater. Men inte för ALLA.


    Ja man får hitta sitt sätt att bli mätt. Men det är lite fel att äta en massa kolhydrater bara för att bli mätt. Men ts får hitta det sätt som hon vill. Vill bara ge lite tips att byta margarin mot smör och att ha mejeriprodukter som har högst andel fett och hon behöver ju inte använda för mycket av det eftersom mycket mejeriprodukter gör att man går upp i vikt, smör kan man dock äta mycket av. :)
  • Inte jag
    sotoo skrev 2015-05-04 12:27:04 följande:

    Fast smör kan man ju inte äta så mycket av egentligen...väldigt mycket kalorier och tillsammans med kolhydrater är det väldigt lätt att överdosera...=)


    Ja du har såklart rätt. Var lite för snabb att skriva. Kolhydrater och fett tillsammans och för mycket av är ingen bra kombination om man vill gå ner i vikt. Då går man väl upp istället i rasande fart. Så lagom av varje är bättre att säga eller hur? :)
  • Inte jag
    Aniiee skrev 2015-05-04 12:33:05 följande:

    DET håller jag helt med dig om. Jag tycker inte man ska hålla på och dutta med lättprodukter, och framför allt inte med lightprodukter.


    Jag kan inte ens tänka hur jag tänkte innan när jag höll på med lättprodukter. Jag var jämnt hungrig och åt mer än vad jag gjorde av med. Kan förstå att jag gick upp 30-40 kg på ett år. Nu när jag äter mer produkter som har mer fett så är jag inte hungrig längre. Jag äter 2-3 gånger om dagen och har gått ner 14-15 kg på 10 månader. Ja det går sakta men mer säkert. :)
  • Inte jag
    sotoo skrev 2015-05-04 12:35:12 följande:

    Ja....! Det är ju inte gott att äta bara det var för sig...men ihop....=)


    Ja du har rätt. :) men har tyvärr fått avsmak för pasta,ris och potatis och även för socker. Men blomkål och någon god sås som har en del fett är gott och då oxå med en köttbit. Gott gott. :)
  • Inte jag
    sotoo skrev 2015-05-04 13:00:03 följande:

    Har du kollat hur mycket kalorier du äter per dag?


    Jag räknar inte kalorier men jag tror jag äter ca 1800 om dagen
  • Inte jag
    Aniiee skrev 2015-05-04 13:00:23 följande:

    Bravo!

    Lättprodukter är ju inte ens gott....


    Nej jag har känt det oxå. Jag äter godare mat nu än innan. :)
  • Inte jag
    Anonym (???) skrev 2015-05-04 13:09:55 följande:

    Som jag skrev har jag redan testat lchf och gick upp av det. Jag höll mig mätt på Dukan oxå men vad spelar det för roll när man går upp..


    Då ska du kolla över vad du äter. Du kanske äter för mycket kalorier eller för mycket kolhydrater eller äter helt fel. Om du äte lättprodukter så äter du mer än vad du äter eftersom de gör så att man blir hungrigare fortare. Nu har du fått en massa tips från mig så kolla upp det
  • Inte jag
    Anonym (???) skrev 2015-05-04 13:28:06 följande:

    Alltså. Jag har redan testat alla varianter. Mer fett, mindre fett. Mindre kalorier, mer kalorier. Det spelar ingen roll. När jag skippar kolhydrater går jag upp!


    Ja men då ska du inte skippa kolhydrater helt och hållet. Inte ens jag skippar kolhydrater helt och hållet. Jag skippar bara de snabba och äter mer grönsaker. Pröva dig fram och när du hittar något som passar dig så kör du på det. :)
Svar på tråden Varför går jag upp när jag skippar kolhydrater?!!