Inlägg från: Anonym (Blomma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Blomma)

    Pappan och jag är oense om barnstolen i bilen. Åsikter?

    Lite OT. Men ni som har barn bakåtvända när de börjar bli längre, vad har ni för bilar?

    Sonen är 4½ år, är 101 cm lång och väger ca 16 kg. Han kan inte sitta bakåtvänd i vår bil pga att han inte får plats med benen. Stolen är det inget problem med men han har inget benutrymme. Han sitter med dem i e konstig vinkel och inom 30 min har benen somnat. Likadant om han sitter med dem i kors. Vi har ingen liten bil utan en Skoda oktavia helcombi.

    Hur har ni löst det?

  • Anonym (Blomma)
    Cornellia skrev 2015-05-04 15:47:47 följande:

    Vi har skaffat en bra stol som går att montera längre från ryggstödet, och ingen sitter i framsätet. Sonen är 3,5 år nu, ca 1 meter lång och sitter hur bra som helst. (renault megane)

    Sen är jag nog lite hård, men hellre att min sons ben somnar än att han sitter farligt i bilen. De flesta barn brukar inte ha några problem med att sitta i skräddare, men då bör man ha en stol som fungerar bra för det. 


     


    Vi har oxå en bra stol som det går att sitta med benen i kors. Men hans ben domnar bort ändå. När vi kör i stan är det inget problem då det sällan tar mer än 20 min men vi åka ofta längre sträckor på allt ifrån nån timme till 9 timmar. Då blir det problem. Vi hade honom bakåtvänd så länge det gick men när även med en distans som vi special köpte, inte gick att åka mer än 30 min tänkte vi om. Spelade ingen roll om han satt fram eller bak i bilen och ingen satt framför/bakom. Remmarna till stolen gjorde att det inte gick att få den längre från ryggstödet.
  • Anonym (Blomma)
    Anonym (Twoway) skrev 2015-05-04 20:51:34 följande:
    Oj vad har ni för stol då??

    Vi har också en octavia kombi och vår dotter som är nästan 110 cm sitter hur bra som helst bakåtvänd i baksätet på den!

    Vi har en maxi cosi mobi men nu får lillebror ta över den och vi har köpt henne en two-way istället!

    Låter ju jätteskumt att stolen skulle bli att sitta lösare pga många förflyttningar, då är det nog snarare som nån skrev förankringsbanden som behöver justeras lr liknande!
    En britax twoway hade han. Vet inte om modellen har ändrats sedan vi köpte den för 3 år sedan men han fick inte plats att åka baklänges i den. Även med benen i kors. Dommade bort efter ca 30 min.
Svar på tråden Pappan och jag är oense om barnstolen i bilen. Åsikter?