Inlägg från: Sossatina |Visa alla inlägg
  • Sossatina

    Sönder blekt hår..ORANGE..hur går jag tillväga???

    Men gud vad negativa ni är! Det finns ju bra saker man kan göra själv, från en som gjort dem alla.

    För det första; bra att du köpt inpackningar! Bra märken ÄR bättre än billiga, försök undvika ingredienser som paraffinum liquidum och siliconer och parabener. Kör inpackningar nattetid, hela natten, utan att skölja ur inpackningen efter duschen, sov med duschmössa eller plastpåse på huvudet.

    För det andra: köp hem en skumtoning som heter Schwartzkopf Blonde Anti-Orange Refresher Mousse! Skumtoningen finns i två varianter som går att köpa på Ica Maxi; en som motverkar gula nyanser (T1), och en som motverkar oranga (T2?), köp den som är mot oranga, anti-yellow kommer inte räcka för att dämpa de mörkare oranga tonerna. Jag har själv använt anti-yellow-varianten, men då har heller inte mitt hår varit orange från början eftersom jag använt rätt produkter hemma när jag blekt, så som värst har det blivit kyckling-gult)
    Anti-yellow får jag dubbla verkningstiden för (det kräver mitt hår i stort sett alltid, det gäller att känna sitt hår) det kanske du oxå får göra om ditt hår är mycket orange. Men det fina är att skumtoningen inte sliter på håret, inte det minsta! Så du kan lugnt prova dig fram!

    När det gäller silverschampo; not a fan. Det gör ytterst lite skillnad, till största del beroende på att man ju sköljer ur det ur håret. Silverschampot tvättar bara bort beläggningar som kan göra håret gult, och det är ju inte det som det är frågan om här, du har ju blekt håret, luckrat upp ytan. Inget som går att tvätta bort. Visserligen är det blåfärgat, vilket är vad som ger den lilla effekten det ändå har, men som sagt; du sköljer ju ur det, så... Silverbalsam, däremot, is the shit! Det kan man oxå köpa på ica maxi, och även det går att använda som inpackning om du har några minuter extra i duschen (men jag hade inte sovit med det - det är väääldigt blått och färgar textilier blålila permanent - har en förstörd resväska som bevis) och silverbalsamet behöver du inte skölja ur helt och hållet. Jag köpte till en början silverschampo av de dyra märkena hos min frisör, men när jag inte blev imponerad så övergick jag till de billiga märkena man hittar i dagligvaruhandeln, och när jag hittade silverbalsamen blev jag frälst.

    Lycka till!

  • Sossatina

    Kan oxå lägga till att jag har blekt håret hos frisören mååånga gånger - och alltid blivit missnöjd. De ser en blond liten ljus späd tjej och utgår från att hennes hår är jättekänsligt, trots att jag talar om för dem att det tål hur mycket som helst, och att de KOMMER att få använda skarpare kemikalier än de tror - men nej då, de använder nåt milt och blir sedan irriterade PÅ MIG (!) när de får göra om det, vilket tar mycket längre tid än de räknade med så att de blir försenade i sitt schema.
    Jag har även gått till frisör för att få hjälp med nyansering efter en misslyckad hemmablekning - men med samma icke-resultat. Det blev inte bättre nyans på håret, förmodligen av samma anledning. Jag såg faktiskt ingen skillnad alls, men flera hundra kronor fattigare blev jag. Och samtliga av de här incidenterna skedde hos utbildade frisörer, anknutna till Sveriges Frisörföretagare, eller vaffan organisationen heter.

    Ska det ändå misslyckas, så lägger jag hellre ut 500% mindre och skyller hellre på mig själv än på en professionell som borde kunnat bättre. Och tröstar mig med att håret ändå växer, på mig rätt fort dessutom.

Svar på tråden Sönder blekt hår..ORANGE..hur går jag tillväga???