• lksnigel

    Någon mer som planerar barn trots att det inte är "optimalt"?

    Hej, undrar om det finns någon mer därute som planerar barn lite i hemlighet trots att det inte kanske anses vara riktigt rätt tidpunkt för det... ;) Själva är vi 20 resp 23 i år och ska båda två börja plugga heltid på distans i höst. Trots att vi kanske inte har de mest optimala förutsättningarna längtar vi sååå efter en egen liten familj och har nu börjat försöka så smått! I övrigt har vi hyfsat ordnad ekonomi, vi har båda jobbat heltid innan och har en del pengar sparade. Möjlighet finns också att få fortsätta som behovsanställd på våra nuvarande jobb under studieperioden. Större boende på g till hösten och så, så helt knasigt är det väl inte. 

    Så jag, någon mer som är i ungefär samma sits? Som med största sannolikhet kommer få höra att ni borde väntat osv men som ändå känner att ni är redo för en liten? <3

  • Svar på tråden Någon mer som planerar barn trots att det inte är "optimalt"?
  • lksnigel

    Åh så härligt att det finns fler!

    Stämmer nog det där om att det inte finns något "rätt" tillfälle. Ändå oroar jag mig om vad omgivningen ska tycka och tänka... Vi har inte varit tillsammans så länge heller vilket såklart också är en faktor som kanske inte är så bra i andras ögon... ;) Och även om man veeeeet att man borde vänta lite till saker och ting ordnat upp sig mer (för vår del skulle vår situation betydligt bättre ut om bara några månader t.ex!) så är det ju så himla svårt att vänta! Vi gjorde ett halvhjärtat försök till plus nu i april, och det är ju med skräckblandad förtjusning som jag hoppas att det tagit sig!

  • lksnigel
    Snorkfraken91 skrev 2015-05-06 20:38:40 följande:

    Nej, det finns kanske inget "rätt" tillfälle så, men jag tror ändå på en viss stabilitet. I alla fall för min del som behöver mycket trygghet för att må bra, men alla är vi olika. :) 


    Ja, folk ska då alltid tycka och tänka! Hur länge har ni varit tillsammans? 


    Åhå, ni har redan börjat. Så spännande! När är Bim? :)


    Vi träffades för första gången för ett år sedan, varit tillsammans i ett halvår nu. Inte alls lång tid alltså! Barn började vi prata om redan två månader in i förhållandet, det var självklart på något vis. Skippat p-pillrerna har jag gjort sen dess men vi har kört avbrutet fram tills nu, i väntan på lite bättre förutsättningar för bebis :) Men ja, denna månad struntade vi i att vara försiktiga och BIM är den 16/5, fast jag tror inte att det tog sig denna gång...
  • lksnigel
    MissHelene skrev 2015-05-07 09:00:46 följande:
    När har ni BIM förresten? Vi har 14/5 och vill så gärna att första försöket visar plus \(^^)/
    Vi har BIM 16/5, så ungefär samtidigt då! Dock tror jag inte att det blev något denna gången, vi fick bara till det en enda gång en sisådär tre-fyra dagar innan ägglossning. Men hoppas gör man ju! Och nästa månad ska det banne mig liggas mer ;)
  • lksnigel

    Hur går det för er alla? Någon som plussat?


    Här kommer det gå segt någon månad framöver nu då jag är bortrest under ÄL, så vi får försöka nästa månad istället. Första riktga försöket i Juli alltså, såååå spännande!! :)

Svar på tråden Någon mer som planerar barn trots att det inte är "optimalt"?