Inlägg från: Snorkfraken91 |Visa alla inlägg
  • Snorkfraken91

    Någon mer som planerar barn trots att det inte är "optimalt"?

    För oss är det inte heller helt optimalt att börja till sommaren som vi har tänkt. Jag blir klar med studierna nu i juni och har ännu inte fått något fast jobb, är dock väldigt säker på att jag kommer få vikariera så gott som på heltid till hösten. Min mans firma kommer eventuellt lägga ner i slutet av sommaren. Så det är väl inte den bästa situationen. Annars har vi det stabilt och bor i hus och har varit ett par i över tre år och är 24 år gamla. 

  • Snorkfraken91
    lksnigel skrev 2015-05-06 20:18:15 följande:

    Åh så härligt att det finns fler!

    Stämmer nog det där om att det inte finns något "rätt" tillfälle. Ändå oroar jag mig om vad omgivningen ska tycka och tänka... Vi har inte varit tillsammans så länge heller vilket såklart också är en faktor som kanske inte är så bra i andras ögon... ;) Och även om man veeeeet att man borde vänta lite till saker och ting ordnat upp sig mer (för vår del skulle vår situation betydligt bättre ut om bara några månader t.ex!) så är det ju så himla svårt att vänta! Vi gjorde ett halvhjärtat försök till plus nu i april, och det är ju med skräckblandad förtjusning som jag hoppas att det tagit sig!


    Nej, det finns kanske inget "rätt" tillfälle så, men jag tror ändå på en viss stabilitet. I alla fall för min del som behöver mycket trygghet för att må bra, men alla är vi olika. :) 


    Ja, folk ska då alltid tycka och tänka! Hur länge har ni varit tillsammans? 


    Åhå, ni har redan börjat. Så spännande! När är Bim? :)

  • Snorkfraken91
    Spring16 skrev 2015-05-08 12:54:32 följande:

    Hej. Jag och sambon är båda 25 år och han har sedan ett år tillbaka fast tjänst. Jag är i juni färdigutbildad och kommer (troligen) att få ett jobb på ett stort lokalt företag utan kollektivavtal. Vi skulle egentligen ha börjat nu i maj men valt att skjuta upp det till hösten eftersom det inte känns så bra att börja på ett nytt jobb och bli gravid direkt. Vi har sagt att vi ska börja försöka i augusti/september så att jag åtminstone är fast anställd innan jag skulle "behöva" berätta för dem och sen arbeta i ca 1 år innan jag ska vara ledig. Men ju mer jag tänker på det så får jag ångest och vet inte hur företaget kommer att reagera på en eventuell graviditet så snabbt efter anställning.

    Vi skulle kunna skjuta upp det ca 1 år och börja försöka i maj 2016 men det känns som en evighet bort och min kropp skriker efter barn. Det blir inte lättare av att veta att sambon väääldigt gärna vill ha barn.


    Jag känner igen mig i det du skriver. Jag blir färdigutbildad denna termin och är också orolig för hur min framtida arbetsplats kommer reagera om jag blir gravid nästan direkt jag börjar jobba där. Men jag försöker tänka att folk nog ändå har en viss förståelse, barn är ju det största som händer en i livet. Sen kan man ju dra en liten vit lögn om att det inte var planerat. ;)
Svar på tråden Någon mer som planerar barn trots att det inte är "optimalt"?