Inlägg från: Anonym (qwerty) |Visa alla inlägg
  • Anonym (qwerty)

    Stressymtom/utbrändhet, hjälp!!

    Anonym (hjärtklappning) skrev 2015-05-11 12:28:40 följande:
    Fast då måste andra gå in och vikariera för mig och då ökar deras arbetsbelastning.. Och på onsdag blir de nästan för få för att genomföra utflykten eftersom en lärare blir helt själv på 25 elever om inte jag kommer.
    Rent krasst är inte det ditt problem. Det är upp till din arbetsgivare att lösa det problemet. Skulle dina kollegor bli arg på dig så so what egentligen? Det är deras bekymmer, inte ditt. Man måste ju kunna få vara sjuk utan att allt skiter sig på arbetsplatsen. Dina kollegor får helt enkelt hjälpas åt att göra det bästa av situationen, och det är arbetsgivaren som ska se till att detta görs, inte du.

    Tänk på dig själv, gör det som är bäst för dig. Ring vårdcentralen nu genast!
  • Anonym (qwerty)
    Anonym (hjärtklappning) skrev 2015-05-11 12:49:48 följande:
    Ja, jag blir oerhört stressad av tanken att sjukskriva mig hela veckan.. 
    Har precis mailat till min chef kring detta och har gett mitt förslag på en lösning, eller något som gör att arbetsbördan minskar för tillfället i alla fall. 
    Och vad ska du göra sedan, när den tillfälliga lösningen slutar att fungera?
    Ta och ring till vårdcentralen, nu. Det är jätteviktigt. Är det någon gång i livet som du ska tänka på dig själv så är det nu. Tro mig.

    Din situation är nästan exakt likadan som den jag satt i för ett och ett halvt år sedan. Jag körde på i ett halvår till och nu sitter jag här, har varit heltidssjukskriven i ett år exakt på dagen. Och här vill du inte hamna.
  • Anonym (qwerty)
    Anonym (hjärtklappning) skrev 2015-05-11 13:02:38 följande:

    Jag har ju jobbat nu under dagen ändå, för att komma ifatt lite.. Det är helt sjukt.. Har också tänkt att om jag stannar hemma imorgon så hinner jag ju rätta uppgifter.. Helt sjukt att tänka så..


    Ja, precis. Och just därför behöver du bryta det tankemönstret och stressen på en gång.
    Jag kan inte nog trycka på hur viktigt det är att ringa vårdcentralen idag.
  • Anonym (qwerty)
    Anonym (hjärtklappning) skrev 2015-05-11 13:09:10 följande:
    Och jag vet det också så klart. Men vad tror du om ifall jag vilar den här veckan och mår jag inte bättre sen så ringer jag vc då? Eller tycker du att jag ska ringa direkt?
    Ring direkt. 
    Du kan ju i alla fall inte få en riktig vila, det säger du ju själv.

    Om vårdcentralen säger att de inte kan ta emot dig idag eller imorgon så säger du att du inte kan vänta så länge och be om att få kontaktuppgifter till något annat ställe som du kan komma till idag.
  • Anonym (qwerty)
    Anonym (hjärtklappning) skrev 2015-05-22 08:30:18 följande:

    Har inte orkat uppdaterat.. Har jobbat hela veckan, hade ett bra möte med min chef och det känns rätt ok på jobb. Däremot är det kaos hemma och jag vet inte hur länge jag kommer att orka, orkar just nu pga barnen.. Har dock gråten i halsen stora delar av dagen och sover max 3 timmar i sträck på natten. I natt sov jag 1+3+2 timmar, dvs ingen sammanhängande sömn knappt...


    Gå till vårdcentralen det första du gör på måndag.
    Eller ännu bättre, ring psykjouren imorgon och be att få komma dit.
  • Anonym (qwerty)
    Anonym (hjärtklappning) skrev 2015-05-23 18:55:27 följande:



    Mår ju bättre när jag är på jobbet nu.. Där har det börjat lösa sig och jag kan släppa lite av all stressen när jag är där... Kan inte sjukskriva mig från min familj/man...
    Du kanske inte behöver sjukskriva dig, men du behöver definitivt prata med någon.
    Om du är så pass stressad att du är ljudkänslig och fått torgskräck så är det ganska stora varningssignaler på att du går på övertid. Snart kommer marken försvinna under fötterna och tar du inte tag i problemen nu så kommer du att vara borta från livet länge. 
  • Anonym (qwerty)
    Anonym (hjärtklappning) skrev 2015-05-24 01:20:36 följande:



    Jag mår just nu bättre när jag är på jobb än när jag är hemma... Och vem ska hämta mina barn från förskolan när jag ska uppsöka vården? Dessutom är jag som sagt var hellre på jobb än hemma just nu..
    Alltså, det är ingen raketforskning direkt. Du ringer och sjukskriver dig, lämnar barnen på förskolan, går direkt till en mottagning och kommer hem i god tid till hämtningen.
    Du är sjuk! och är man sjuk måste man få en behandling. För inte skulle du gå med en obehandlad bruten arm bara för att ingen annan kan hämta och lämna dina barn??
  • Anonym (qwerty)
    Anonym (hjärtklappning) skrev 2015-05-24 01:37:10 följande:



    Var någonstans får man tag på en kuratortid så snabbt? Där skulle jag vilja bo!
    Alla kommuner måste ha en psykiatrisk mottagning med jourtelefon.
    Bor man i Stockholm med omnejd kan man till exempel ringa till Globens specialistmottagning på telefonnummer 08-123 411 10, där går det jättebra att komma in på drop-in.

    Angående problemen hemma så tror jag att dina krafter inte räcker till både jobb och reda ut allt hemma. Så du behöver hjälp nu. Inte om en månad utan nu!
  • Anonym (qwerty)
    Anonym (hjärtklappning) skrev 2015-05-24 01:49:02 följande:



    Fast i ett äktenskap är man två så då behöver båda hjälp anser jag. Som det är nu kritiserar min man mig för att jag inte mår bra, han vill sedan Inte prata om det och gör inget här hemma om man inte påminner honom och tjatar.

    Jag anser inte att jag behöver uppsöka psykiatrisk akutavdelning, finns så många andra som behöver det bättre.
    Jag har inte sagt att det inte är så att båda behöver hjälp, men man måste börja någonstans och att börja hos sig själv är det mest logiska.

    En specialistmottagning med drop in är inte detsamma som akutavdelning. Tänk dig mer som en vårdcentral där de allra flesta har bokat tid hos någon och då och då kommer det någon som på egenremiss kommer dit utan att ha bokat tid.
    Men ring till din närmsta mottagning imorgon och prata med dem, du behöver inte ens åka dit. Ta små steg.
  • Anonym (qwerty)
    Anonym (hjärtklappning) skrev 2015-05-24 08:38:59 följande:



    Jag har tagit hand om situationen på jobb, mår mycket bättre men faktum kvarstår att ingen annan kan sätta mina betyg så är det bara.. Skulle jag vara hemma skulle jag ändå behöva sätta betygen.

    Hemma är en annan situation, där min man tycker att jag är löjlig för att han inte förstår hur man kan må som jag gör, där inget händer om inte jag gör något (vi har haft en trasig bil i ett år snart, men jag vägrar göra det min man sagt att han ska göra dvs ringa bilservice). Jag har lidit av sömnproblem länge då det lätt blir så när man har små barn. Nu i vår är första gången som båda jobbar på 5 år pga föräldraledigheter så det är också en omställning. Jag har dock krävt att min man jobbar deltid i höst, för jag orkar inte dra runt hela hemmet själv. Min man är ensambarn, har haft en mamma som gjort allt för honom tills han och jag träffades (då var han 26 år) och som aldrig behövt ta ansvar.
    Ta inte det här på fel sätt men jag tvivlar på att det bara är endast du som kan sätta betyg på eleverna. Skolan måste ju ha en B-plan. Vad skulle hända om en lärare plötsligt dör liksom, får inte eleverna betyg alls då?

    Om hemmasituationen, fråga dig vad DU kan göra. Vad kan DU göra för att det ska bli bättre? Vad kan DU prata med din man om för att han ska förstå dig bättre?
    Jag tycker att det låter som att du lite skyller ifrån dig och tänker mer vad rektorn kan göra för ditt arbete, vad kollegan kan göra för att underlätta för dig. Vad din man kan göra för att underlätta för dig hemma. Du kan inte ändra på någon annan. Den enda du kan ändra på är dig själv.
    Är det kommunikationen hos dig och din man som brister? Kan DU uttrycka dig annorlunda? Kan DU låta bli att gå in i en försvarsposition? Eller är det så att ni två behöver hjälp att förstå varandra? 
Svar på tråden Stressymtom/utbrändhet, hjälp!!