Inlägg från: Anonym (gympalärare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (gympalärare)

    eleverna duschar ihop killar/tjejer och jag visste inget förrän idag..

    På skolan där jag jobbar har dom sedan mars ombyggnadsarbeten vilket gjort att vi fått flytta en del gympalektioner till en närbelägen idrottsplats.Skolan hyr 2 omklädningsrum där Ett för killar o ett för tjejer. I tvåan på humistiska linjen är dom 2 killar o 28 tjejer.För att undvika trängsel och utdragen tid så sa jag då att en del tjejer kunde duscha i killarnas efter det att dom 2  killarna gått ut.Och först igår fick jag reda på att dom ganska snart sinsemellan kommit överens om att utnyttja båda omklädningsrummen och duscharna samtidigt.Detta har tydligen fungerat utan problem.Jag frågade då eleven om hon visste ifall föräldrarna visste detta eftersom jag inget visste.Det trodde hon.Först tänkte jag att det var ju bra att eleverna själva kommit på den smidigaste lösningen och att det sjävklart var OK från min sida. Men sen tänkte att eftersom jag nu fått veta det och inget gör betyder det då att jag officiellt sanktionerat det.I så är fallet bryter detta mot ngn bestämmelse. Ska vi ha föräldramöte/info om detta.
    Till saken hör att båda killarna fyllt 18 medan bland tjejerna det finns både 18 o 17 åringar. Dessutom det är inte så många ggr kvar så varför röra upp en storm .Eller är jag skyldig att göra nåt??
    Ska givetvis disk med andra lärare o rektor men vill gärna ha lite input

  • Svar på tråden eleverna duschar ihop killar/tjejer och jag visste inget förrän idag..
  • Anonym (gympalärare)

    Jodå vad jag förstått så är alla eleverna inklusive dom 2 killarna helt med på detta Och det har ju funkat nu i 2 månader helt OK Och nä jag ser inget problem med detta Tvärtom.Jättebra att eleverna själva fixat en praktisk lösning.
    Men min fråga är
    1. När jag nu fått reda på det btyder det att jag sanktionerar det?
    2.Ska jag officiellt informera eller diskutera med föräldrarna?
    3.Finns det något som säger att detta kan vara olagligt och jag är ansvarig?

Svar på tråden eleverna duschar ihop killar/tjejer och jag visste inget förrän idag..