• Nirvie

    BIM juni 2015

    Jag hoppar också in här Andra försöket nu efter uttag av p-staven 15/4. Var smått skengravid fram till mensen kom i går. Fantastiskt hur man kan lura sig själv. Å andra sidan är det ju helt nytt att vara utan atificiella hormoner så kanske naturligt att det känns annorlunda i kroppen nu. ÄL ca 29/5 och BIM 13/6.

  • Nirvie

    Vi kanske kan hjälpas åt att hålla en datumlista levande? Dvs kopiera och ändra/lägga till vid behov?

    ÄL-lista

    23/5 Aniroma, gruvan

    25/5 kastrullen

    29/5 Angdev, lillskrutten, Nirvie

    31/5 jeniii888

    2/6 mkes

    BIM-lista

    4/6 gruvan, Fian88

    7/6 Nystjärna

    8/6 kastrullen

    12/6 Angdev

    13/6 Nirvie

    14/6 Jeniii88

    17/6 mkes

  • Nirvie

    Jag åt apotekets Kvinna vitaminer fram till förra veckan typ och nu endast folsyra - tror det är 500. Äter även omega 3. Har en relativt varierad kost så när kompisen meddelade att hon hade folsyra till övers tog jag dem istället för att köpa nyta vitaminer. Huvudsaken är väl att man får i sig lite av allt och då särskilt folsyran antar jag.

    Jag körde men Äl-tester förra månaden för att säkerställa att jag har ägglossning samt ungefär vart i cykeln den ligger. Kommer nu dock endast tempa eftersom det känns som att det räcker för mig. Tyckte det var jobbigt med äl-testerna eftersom de helst inte skall tas med morgonurinen. Dricker alltid mycket vatten så det var en pina att hålla sig i fyra timmar innan jag kunde testa...

    Vi kommer gladeligen sexa typ varannan dag vilket fall som så känner inte att vi riskerar att missa ägglossningen även om tempen visar att den skett först någon dag efter.

  • Nirvie

    Visst känns det bra med spontansex snarare än produktionssex. Än så långe är vi relativt nykära fortfarande och känner dessutom extra pirr av tanken på att "det kanske tar sig just denna gång" så tack å lov känns det inte forcerat alls med sexet, tvärtom Men jag antar att det kan ändras om det drar ut på tiden och det visar sig att det inte tar sig månad efter månad. Har haft problem med depression tidigare och nu slutat med medicinen med anledning av våra planer. Är lite orolig för att falla tillbaka om det blir för jobbigt med för många besvikelser i rad kring BIM. Vill veta att vi i alla fall gjort vad vi kunnat då jag vill bli gravid NU! Därav tempar jag så att jag iaf har ett hum om hur min cykel ser ut.

    Tempning funkar som så: Du mäter bastempen varje morgon innan du kliver ur sängen. Viktigt att ta det ungefär samma tid varje morgon och när du är nyvaken. I början tog jag tempen i badrummet men märkte snart att det blev mycket jämnare resultat att ha tempen på nattduksbordet så att kroppen inte hinner aktiveras och värmas upp innan mätningen. Anteckna värdet varje morgon så du kan se utvecklingen. Omkring någon dag innan ägglossningen får många, dock inte alla, en dipp på ca en tiondels grad. Någon dag efter ägglossningen ökar tempen med 0.2 - 0.5 grader, kanske mer. Temperaturökningen beror av progesteronet som utsöndras efter ägglossningen. Det låter kanske som banala skillnader i temp men antacknar man det i en graf så ser man det tydligt! Ökningen kvarstår till dess att man får mens. Blir mensen sen och tempen fortfarande är hög så kan det vara ett tecken på graviditet.

    Som exempel, min förra cykel: dag 1-12 pendlade min bastemp mellan 36.4-36.5. Dag 13-15 dippade den till 36.3 (hade äl dag 14 enligt test med sticka dagen innan samt tydliga känningar och även en liten äl-blödning samma dag). Dag 16-24 pendlade bas-tempen mellan 36.6-36.9 och tyvärr sjönk den sedan tillbaka till 36.4 mellan dag 26-28 och sedan kom mensen.

  • Nirvie

    Eftersom jag har regelbunden cykel och inte gillade att använda äl-stickorna kommer jag att använda de jag har kvar som preliminära graviditetstest istället De ger nämligen även utslag för hCG (vid graviditet) eftersom detta är snarlikt LH (vid ägglossning). Alltså, ett starkt possitivt ägglossningstest kring BIM => värt att satsa på ett gravtest, medans ett svagt ägglossningstest kring BIM => bättre att vänta lite till.

  • Nirvie
    Caylyn skrev 2015-05-18 22:01:43 följande:

    Ville bara säga tack för alla uppmuntrande lyckoönskningar. Det betyder mycket, speciellt som det inte är många i min familj som stöder mitt beslut men det är deras problem och inte mitt. Nu ska jag bara stå ut med att vänta i 2 veckor innan jag tar grav testet de skickade med mig hem. Hoppas bara att det tar sig.


    Finns alltid folk med åsikter hit eller dit. Ett planerat, älskat och efterlängtat barn med en förälder lär få det bättre än alla de barn som har oturen att få två icke närvarande föräldrar som helt enkelt inte bryr sig om sina barn. Jag tycker det är starkt av dig att göra det som känns rätt för dig och jag hoppas och tror att dina nära kommer att stötta dig i detta ändå tillslut. Jag hade samma planer innan men hade turen att träffa min kille innan jag blev redo för att ta det steget. Jag vet att jag skulle ha ångrat mig livet ut om jag istället skulle låtit tiden springa iväg och således "välja" att vara barnlös.
  • Nirvie
    Symetrical skrev 2015-05-18 20:36:53 följande:

    Sant, dock kan de ge ganska starkt utslag precis innan mens också, så är lite tvetydigt det där. :-/


    Självklart kan man inte lita på ett test som ger utslag för två olika hormon. Men snål som jag är tänker jag använda dem ändå, nu när jag ändå har några till övers, för att avgöra om det ens är någon mening med att ta ett riktigt graviditetstest. Blir ägglossningstestet inte starkt så struntar jag i gravtestet helt enkelt.
  • Nirvie

    ÄGGLOSSNING

    18/5 Caylyn, malar87

    18-19/5 aniroma

    22/5 miamarina84

    23/5 gruvan

    20-25/5 Desideri

    23-24/5 Nystjärna

    25/5 kastrullen

    26/5 waan

    29/5 Angdev, lillskrutten, Nirvie

    31/5 jeniii888

    1/6 fsake

    2/6 mkes,

    4/6 sommarblomma1

    BIM

    2/6 Caylyn

    3/6 miamarina84, Desideri

    4/6 gruvan, Fian88

    4-5/6 aniroma

    5/6 Tett90

    7/6 Nystjärna

    8/6 kastrullen

    9/6 waan

    12/6 Angdev

    13/6 Nirvie

    14/6 Jeniii88

    16/6 fsake

    17/6 mkes

    18/6 sommarblomma1

  • Nirvie

    Har du tagit ett till ägglossningstest? Ägget kanske inte har släppt ännu...

Svar på tråden BIM juni 2015