Inlägg från: Anonym (Jodå.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jodå.)

    Celluliter trots smal kropp och jag fasar inför sommaren.. :(

    Celluliter behöver inte ha någonting med vikt att göra, googla runt lite och gör ändringar kosten. mina celluliter försvann helt när jag började träna, dricka mycket vatten och äta rätt!

  • Anonym (Jodå.)
    Anonym (Också smal) skrev 2015-05-22 14:42:51 följande:

    Jag är 35, har alltid varit smal (175 cm/51 kg) och tränar. Har lågt fettprocent. Har aldrig fött barn heller. Har haft celluliter så länge jag kan minnas, tror de kom när jag var 16.

    Jag äter väldigt bra kost, så det beror absolut inte på det heller. Vissa av oss har det ändå. :/


    Fast, bra kost kan ändå innebära "fel" saker. Salt tex, kolhydrater, socker.. Salt binder vätska. Det har inte nödvändigtvis med övervikt eller fettprocent att göra. Även höga östrogenhalter kan påverka celluliterna. Alltså att man får dem. Samt dålig blodcirkulation. M.m. Mina försvinner iaf när jag tränar, dricker vqtten o skippar onödigt socker, salt o mycket kolisar. De kommer tillbaka när jag slarvar, och nu under min graviditet. :)
  • Anonym (Jodå.)
    Anonym (Också smal) skrev 2015-05-22 19:18:26 följande:
    Jag har inte ätit socker alls mellan åldrarna 12-23 samt 27-35. Inte ens sånt socker som finns i maten på restauranger, eftersom jag inte äter ute. Kolhydrater äter jag endast i form av grönsaker och bär då jag är glutenintolerant och därav valt bort såväl bröd som pasta och dylikt. Men visst, salt får jag ju i mig i normala mängder.
    Jaha. Nä, men då finns det ingen förklaring till varför du har celluliter och heller inget sätt att bli av med dom. Acceptera dom o bli vän med dom eller stanna inne och skyl dom. 
    Jag försökte bara tala om vad som hjälpt mig och många av mina vänner. :)
  • Anonym (Jodå.)
    Anonym (gazongas) skrev 2015-05-22 23:37:11 följande:

    Jag fick min första grop i ena låret när jag var 11 år och inte alls överviktig, jag nästan försvann. Därav borde man begripa att en del celluliter beror på genetik snarare än hur man lever, ungefär som skrattgropar i kinderna.

    Acceptera hur du är, den kille som dissar dig för saker som du inte alls kan påverka klarar du dig bättre utan, tro mig.


    Det är ju det vi försöker säga här, att det inte nödvändigtvis behöver ha med vikt att göra!!! Men att man är smal, tillomed vältränad betyder inte att man lever "rätt".. man kan fortfarande göra ändringar i sin kost och livsstil som minskar celluliterna. Genetik är inte heller helt o hållet problemet. Mina försvinner/kommer tillbaka beroende på hur jag äter/tränar osv. Men visst, om folk inte vill lyssna på tips så förstår jag inte varför man då startar en tråd om det.. Synd.
  • Anonym (Jodå.)
    Anonym (gazongas) skrev 2015-05-23 09:47:28 följande:
    Nu var det inte jag som startade tråden, jag bara skriver min uppfattning i frågan till TS.

    Har du problem med det så har du problem med det.
    Jag vet att du inte startade tråden, men du skrev att man bara ska acceptera det, och det behöver man inte göra. :)
  • Anonym (Jodå.)
    Anonym (Marie) skrev 2015-05-25 10:10:15 följande:

    Har precis samma! Ska definitivt testa att dricka mycket vatten, dra ner på salt, socker och kolhydrater. Så får vi se om det blir någon skillnad!


    Tränar du? :) För det gör också skillnad. Och då menar jag inte träning för att gå ner i vikt eller så utan mest för blodcirkulationen och att man svettas och får fart på ämnesomsättningen osv.. :)
  • Anonym (Jodå.)
    Anonym (Marie) skrev 2015-05-25 10:32:19 följande:
    Nej, men brukar tex gå i trappor, springa efter mitt barn, på sommaren brukar jag leka i vattnet med min son, brukar inte bli så mycket simning dock. Känner ändå att jag är rätt aktiv om dagarna, brukar inte ligga på soffan. Har alltid varit smal, men har väldigt länge haft celluliter på rumpan och låren. Har aldrig brytt mig om kost eftersom jag aldrig blivit tjock, hehe.

    Kan squats hjälpa?
    Ok.. Nja, jag syftade nog mer på riktig muskelträning för att få ordentlig genomströmning i kroppen/musklerna. Squats kan nog hjälpa till en viss del, för att få igång blodcirkulationen i det området. Men jag antar att det är lite som med all övrig träning, dvs att man inte kan punktförbränna, utan att det gäller att träna hela kroppen. Men jag är ingen expert. Bara utgår från vad jag märkt hjälpt mig och dom i min omgivning. 
  • Anonym (Jodå.)
    Anonym (Marie) skrev 2015-05-25 14:14:48 följande:

    Jag ska testa ändra kosten iaf. Så får vi se om det gör någon skillnad. Blir det ingen skillnad så får jag börja träna också :)


    Spännande! Skriv gärna o berätta här sen. Det kan ju ta ett tag så ha tålamod. Drick mycket vatten med! lycka till!
Svar på tråden Celluliter trots smal kropp och jag fasar inför sommaren.. :(