• The TARDIS

    Hur ska jag våga berätta för min sambo om min sociala fobi eller vad det nu är jag lider av?!

    Varför är du tillsammans med en person som du inte verkar känna att du kan öppna dig inför/vara ärlig emot? Du anser att han borde veta saker och ting. Han är ingen tankeläsare. Prova med att kommunicera med honom istället. Gissningslekar lämnar man på dagis.

  • The TARDIS
    Anonym (rädd) skrev 2015-05-22 19:52:59 följande:

    Det är inget fel på honom som person, det är jag som inte kan öppna mig för någon, hjälper inte om jag byter partner. Det är jag som skäms så mycket för min problematik jag har, kommer hem och luktar svett och fotsvett, sambon kommenterar det, svettas mycket pga obehaget jag känner på jobbet och de sociala situationerna!


    Vad tror du skall hända om du berättar? Att han lämnar?
  • The TARDIS

    Vad är det som är så skämmigt? Och varför litar du inte såpass på honom att du kan prata med honom om saker och ting? För om man inte kan berätta sådana här stora saker för den man valt att vara tillsammans med så är det något som inte står rätt till. Han känner kanske att du inte litar på honom, eftersom du inte pratar med honom. Han kan inte gissa vad du känner, hur du känner, osv. Och det är inte hela världen att gråta inför den man älskar.

    Synd att du finner allting så skämmigt.

  • The TARDIS
    Anonym (rädd) skrev 2015-05-22 22:18:51 följande:

    Jag berättade för honom ikväll att jag hade ringt hans mamma för att tacka för en sak. Jag blir alltid sjukt nervös av att prata med hans mamma, svettas en massa, rösten håller inte, osammanhängande meningar osv. Det han sa var att han tyckte jag hade väntat för länge med att ringa och tacka, jag sa att jag inte orkat efter jobbet då jag är så trött, men han sa "det är ju bara att ringa och tacka det är väl inte så jobbig?" Jo för mig är det jobbigt, det är en stor kraftansträngning för mig.


    Hur ska han veta det om du aldrig berättar om hur du mår? Du målar in dig själv i ett hörn hela tiden.
Svar på tråden Hur ska jag våga berätta för min sambo om min sociala fobi eller vad det nu är jag lider av?!