Inlägg från: Anonym (undran) |Visa alla inlägg
  • Anonym (undran)

    Vad är det med den här kompisen?

    Är det här ett normalt beteende från en vuxen man på snart 30 år?

    Bor i en annan stad, fyra timmar bort, är singel utan barn och har inte särskilt många vänner, har inget jobb men pluggar på distans.

    Själv är man i samma ålder, har hus, är förlovad och har två barn, en treåring och ett spädbarn på tre månader och har heltidsjobb.

    Säger att man är hans närmaste vän och hör av sig flera gånger per dag både via samtal och sms.

    Blir sur på en för att man inte kan svara på hans samtal apropå ingenting för att man kanske är upptagen med jobb, nattning av barn, matlagning osv. Svarar kanske en gång av fem, någongång i veckan, dock mer svar via sms, några gånger per dag.

    Då man svarar kräver han att man ska prata i minst en timme eller helst mer.

    Klagar ofta på att man inte svarar direkt på sms, har han inte fått svar på en timme skriver han Hallå eller något liknande. Sen om man ändå inte svarar kommer det en drös med sms om att jag dissar, att han är sårad, känner sig bortglömd. Händer titt som tätt att han anklagar min flickvän för att vara boven till att jag inte hör av mig tillräckligt ofta, fastän jag hävdar gång på gång att det inte är så, säger att jag mår bra men att det är fullt upp med familj och jobb osv, och att jag ibland inte har någon lust att sitta i timmar i telefon när jag väl fått en lugn stund på kvällen t.ex. men han hävdar att det är min flickvän som förstör, och kommer emellan våran vänskap fastän det inte är det, snarare hon som påminner mig om att ringa kompisen. Men han maler på om att jag har gjort fel livsval, att min flickvän är dålig för mig osv. Jag orkar snart inte med kompisen längre, fastän vi varit vänner sedan länge. Är det normalt att bete sig som den här kompisen gör? Vill ha någon utomståendes åsikt.

  • Svar på tråden Vad är det med den här kompisen?
  • Anonym (undran)
    Anonym (Hmm) skrev 2015-05-23 14:17:47 följande:

    Din vän är väldigt ensam verkar det som, och lägger hela sin energi på dig, att hitta ett snällt sätt att säga åt honom att backa av kan vara svårt, jag hade samma problem med en vän till mig, speciellt det här med sms och ringa och prata i flera timmar, det slutade med att hon var så otrevlig och elak mot min sambo att hans och mitt förhållande var i fara...jag bröt helt med henne och förklarade varför (nu förstod inte hon att hon gjort något fel så jag blev the bad guy) men jag gjorde det som kändes bäst för mig. Prata allvar med din vän för det är inte ett normalt beteende han håller på med. Och förstår han inte så ta ännu mer avstånd tills han förstår


    Var det jag befarade. Har försökt prata med honom om och om igen utan resultat men får nog ta ett allvarligt snack nu. Orkar inte ha det såhär längre och jag och flickvännen har börjat gräla pga vännens beteende. Att han beskyller henne för att jag inte hör av mig
  • Anonym (undran)

    Vill gärna ha fler synpunkter på detta.

  • Anonym (undran)
    Anonym (känner igen mig...) skrev 2015-05-23 17:12:14 följande:

    Precis som det sägs så är han väldigt ensam o lägger energi på det lilla han har.

    För honom är du troligtvis det viktigaste, han vill bara väl men då han inte har någon annan att vända sig till så får du ta all hans energi.

    Jag skulle rekommendera er att prata om det i lugn o ro och försöka förstå varandras situationer. Jag kan säga att jag är den ensamma personen i har haft liknande situationer. Det är omöjligt att förklara hur jobbigt det är att vara ensam.

    Men ni får som sagt ta och förklara för varann hur det ligger till och att det inte fungerar på det ena eller andra sättet. Om det inte blir någon ändring så säger du bara att du inte pallar med det hela så är det bara att säga upp kontakten.

    PS

    Försök att få personen att lära känna dina vänner och via dom utöka sin vänskapskrets och att det kanske rullar på så.

    Jag som känner igen mig skulle verkligen uppskatta om någon utav mina få vänner gjorde detta för mig. Men antingen tänker inte mina vänner så eller så vill de inte ha med mig på sina fester när de umgås med sina andra vänner.


    Tack för ett annat perspektiv på situationen! Saken är den att i den staden där han bor har jag enbart två andra vänner och det är även hans vänner då vi alla känt varandra sedan gymnasiet, dock beter han sig såhär mot dessa personer också så han börjar vara ett störande moment för alla nu liksom. . De andra vännerna har även de familj och jobb osv och inte alltid tid att finns där för kompisen. Måste tillägga att kompisen inte är såhär när han har haft en flickvän, men sen det tog slut för ca 2 år sedan har det blivit värre och värre.
  • Anonym (undran)
    neverpreggo skrev 2015-05-23 18:52:11 följande:

    Ni bör ta ett allvarligt snack. Tala om att du verkligen värnar om vänskapen (vilket jag antar att du gör då du inte brutit än) men att du har andra saker i livet som måste komma före att svara snabbt på sms, att tala länge. Säg att du givetvis vill prata längre ibland men att kompisen måste respektera att du inte alltid har tid. Var tydligen med att det inte fungerar som det är nu. Du hamnar i en krånglig sits och slits mellan olika saker vilket inte ger dig något positivt.

    ja... något sådant är mitt förslag.


    Har försökt snacka allvar med honom ett antal gånger utan att det givit resultat. De gånger som vi pratar i telefon/träffas osv har vi de trevligt så egentligen vill jag inte bryta kontakten med kompisen. Han blev såhär när det tog slut efter ett flera års långt förhållande med sin flickvän för ca 2 år sedan men känner att det börjar gå för långt nu, tidigare har han inte gått på min flickvän på det här viset och det är då jag börjar känna att han går för långt.
  • Anonym (undran)
    Anonym (T) skrev 2015-05-23 20:25:00 följande:

    Du måste visa kompisen vart dina gränser går. Det är inte ok att han pratar så om din flickvän. Han måste lära sig att du har annat i livet än er vänskap. Föreslå för honom att han börjar med någon aktivitet och kommer ut där han kan träffa nya vänner.


    Tack, det ska jag göra. Ska ringa honom ikväll och ta ett allvarligt snack.
Svar på tråden Vad är det med den här kompisen?