Inlägg från: Anonym (känner igen mig...) |Visa alla inlägg
  • Anonym (känner igen mig...)

    Vad är det med den här kompisen?

    Precis som det sägs så är han väldigt ensam o lägger energi på det lilla han har.
    För honom är du troligtvis det viktigaste, han vill bara väl men då han inte har någon annan att vända sig till så får du ta all hans energi.
    Jag skulle rekommendera er att prata om det i lugn o ro och försöka förstå varandras situationer. Jag kan säga att jag är den ensamma personen i har haft liknande situationer. Det är omöjligt att förklara hur jobbigt det är att vara ensam.
    Men ni får som sagt ta och förklara för varann hur det ligger till och att det inte fungerar på det ena eller andra sättet. Om det inte blir någon ändring så säger du bara att du inte pallar med det hela så är det bara att säga upp kontakten.

    PS
    Försök att få personen att lära känna dina vänner och via dom utöka sin vänskapskrets och att det kanske rullar på så.
    Jag som känner igen mig skulle verkligen uppskatta om någon utav mina få vänner gjorde detta för mig. Men antingen tänker inte mina vänner så eller så vill de inte ha med mig på sina fester när de umgås med sina andra vänner.

  • Anonym (känner igen mig...)
    Anonym (undran) skrev 2015-05-25 08:51:11 följande:
    Tack för ett annat perspektiv på situationen! Saken är den att i den staden där han bor har jag enbart två andra vänner och det är även hans vänner då vi alla känt varandra sedan gymnasiet, dock beter han sig såhär mot dessa personer också så han börjar vara ett störande moment för alla nu liksom. . De andra vännerna har även de familj och jobb osv och inte alltid tid att finns där för kompisen. Måste tillägga att kompisen inte är såhär när han har haft en flickvän, men sen det tog slut för ca 2 år sedan har det blivit värre och värre.
    Detta liknar även min situation när du nämner flickvän. Jag levde då ett liv precis som vem som helst och kände inte av ensamheten. Jag hade min flickvän där och jag kände att jag inte behövde något annat. Jag hade mina vänner men var inte "desperat" efter uppmärksamhet. Jag var som sagt med om en liknande situation och vaknade till först när vi började bråka rejält. Är oerhört glad att ha kvar min vän och även att jag kan förstå henne. Så ett allvarligt samtal där förståelse från båda krävs. Lycka till!

    Lite trött just nu men hoppas att det går att förstå vad jag skrivit.
Svar på tråden Vad är det med den här kompisen?