Inlägg från: U never saw me |Visa alla inlägg
  • U never saw me

    jag går på soc o jag tog massa sms lån 2014 o nu står de på deklarationen som ska lämnas in. PANIK! !!!

    Vad ska de säga? Om de misstänker att du har svårt att få ordning på din ekonomi så kommer de erbjuda budget-rådgivning. Inget värre än det. 

  • U never saw me

    Jag missade att du tagit dessa lån under tiden som du gått på försörjningsstöd. Du har ju begått bedrägeri genom att inte redovisa alla dina inkomster. De kan kräva in kontoutdrag och då kan de antingen kräva tillbaka pengarna och/eller anmäla dig för att du inte uppgett korrekta uppgifter på din ansökan.

    Och nej, soc kan inte KRÄVA att du lämnar någonting, men då får man också acceptera ett avslag om man väljer att inte medverka till utredningen. 

  • U never saw me
    Anonym (blå skåpet...) skrev 2015-05-25 17:03:17 följande:

    Kontakta din socialsekreterare omedelbart. Du har begått bedrägeri då du har undanhållit inkomst (smslånen). 
    Jag vet inte hur det fungerar då du har barn, men om du inte hade haft det hade du blivit nekad försörjningsstöd under en mycket lång tid framöver.
    Jag hade en vän som funderade på att göra just detta, undanhålla inkomst från socialen. Men hen valde i slutändan att inte göra detta utan pratade med socialen istället. Då kom det här fram att om hen skulle ha gjort det hen tänkte hade det blivit stora konsekvenser, med polisanmälan och återbetalning.


    Nja, riktigt så illa är det inte att man låter personen svälta för att de undanhållit inkomst så lång tid tillbaka. Det blir snarare ett återkravsärende där TS får betala tillbaka så fort hon har egen inkomst. 
Svar på tråden jag går på soc o jag tog massa sms lån 2014 o nu står de på deklarationen som ska lämnas in. PANIK! !!!