• Birgitta02

    Är jag utsatt för psykisk misshandel?

    Håller med ovanstående. Du är för ung att bli utsatt för detta. Gör dig av med honom och försök få tillbaka din självkänsla. Det är inte alls svårt att knäcka en 17-åring. Till slut kommer du tro att han har rätt att kränka dig som han gör. För det ÄR kränkningar! Han förminskar dig.

    Gör slut, packa dina grejor och flytta hem till dina föräldrar. Byt gärna mobilnummer också. Han kommer nämligen att både ringa och messa söta ord. Han kommer säga allt som du vill höra. För att senare kränka dig igen. Varför kränker han dig? Jo: för att han KAN!

    Så stick ifrån honom. Ha inte bråttom med att skaffa en ny kille, koncentrera dig på din skola, dig själv, dina vänner, din familj. Och se till att må bra.

    Kram!

  • Birgitta02
    Anonym (Är jag bara otacksam?) skrev 2015-05-25 15:19:36 följande:
    Men borde man inte försöka med någon slags rådgivning eller få honom att träffa psykolog? Han har erkänt att han har ångest och är deprimerad och eftersom att jag själv suttit i depressionens klor så vet jag själv att jag var extremt otrevlig och elak mot min familj när jag bodde hemma..
    Anser inte att man kan vara elak och dessutom skylla på depression. Det gäller både dig och honom. Man VÄLJER sitt beteende. Det är ett VAL man gör.
  • Birgitta02
    Anonym (Är jag bara otacksam?) skrev 2015-05-25 15:28:37 följande:

    Men jag vill inte heller bara gå ifrån och säga upp all kontakt, jag tycker väldigt mycket om hans dotter och familjen... 
    Jag vet att situationen är ohållbar och jag vill så gärna lösa det utan att förlora honom..


    Du lär inte kunna lösa det. Han gått in i en roll där han avgör vad som skall göras, vem som skall göra det osv. Och du ska dansa efter hans pipa. Punkt. Sånt är inlärt. Och om han inte respekterar dig nu, så lär han inte göra det sedan heller. Han kränker dig med ord. Vad händer när han börjar slå dig?

    Fundera över om det är HONOM du är kär i eller om det är kärleken du är kär i. Två skilda saker. Visst är det mysigt att ha en kille som är vuxen nog att ha egen lägenhet? Men är det verkligen värt det?

    Undrar om du inte ska ta ett samtal med en terapeut. Du kanske behöver lite input från någon som vet hur såna här människor fungerar?
Svar på tråden Är jag utsatt för psykisk misshandel?