• Tihi

    Är jag utsatt för psykisk misshandel?

    Ja, det är alarmerande och du borde ta dig så långt ifrån honom du bara kan. Du är så ung och har livet framför dig så slösa inte bort en dag till med den där idioten.

  • Tihi
    Anonym (Är jag bara otacksam?) skrev 2015-05-25 15:19:36 följande:
    Men borde man inte försöka med någon slags rådgivning eller få honom att träffa psykolog? Han har erkänt att han har ångest och är deprimerad och eftersom att jag själv suttit i depressionens klor så vet jag själv att jag var extremt otrevlig och elak mot min familj när jag bodde hemma..
    Nej, du varken borde eller ska försöka med rådgivning. Det är inte ditt ansvar att ordna upp hans liv. Du kan inte ändra en annan person. Du kan inte rädda honom. Jag vet att unga tjejer ofta tror att dom kan rädda och förändra en killes liv men guess what? Det funkar aldrig så. Din kärlek kommer inte att magiskt göra honom snällare om du bara gör si eller så och finns där lite till för honom och slår knut på dig själv. Gå! Gör det i dag! Om du var min lillasyster så skulle jag hämta dig direkt och inte låta dig ha kontakt med honom någonsin igen så det borde säga dig en del.
  • Tihi
    Anonym (Är jag bara otacksam?) skrev 2015-05-25 15:28:37 följande:
    Men jag vill inte heller bara gå ifrån och säga upp all kontakt, jag tycker väldigt mycket om hans dotter och familjen... 
    Jag vet att situationen är ohållbar och jag vill så gärna lösa det utan att förlora honom..
    Du kan inte lösa det utan att förlora honom. Eller jo, det kan du om du har lust att förlora dig själv. Valet är ditt; Förlora honom eller förlora dig själv! Vad väljer du? Vem är viktigast i ditt liv? Du eller honom?
Svar på tråden Är jag utsatt för psykisk misshandel?