Inlägg från: Anonym (Familiar) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Familiar)

    Hur blir man en social, trevlig och omtyckt människa?

    Jag vet inte heller hur man pratar med andra människor, om samtalet har tagit slut så står man där tyst, jag kommer inte på nånting att snacka om. men i en grupp så brukar de ju prata på utan att man själv behöver säga nånting alls. en annan sak är att att du kan låtsas som du har känt dem länge.

    Jag brukar fråga saker om nåt de berättar, om de berättar om sitt barn och om tv tittande kan jag fråga vilket tv program eller film som är barnets favorit. tex svar Frozen är favorit filmen och så frågar jag om de har den på dvd, svar: ja och en bitter blick, då är det ju bara att skratta och säga ojoj då får du se den många gånger! Skrattande
    Om de har gått med i en kör kan du fråga vad/vilka låtar brukar de sjunga, ska de sjunga i kyrkan eller nån annanstans? Om hunden har dött kan du fråga hur gammal hen blev? vilken ras, lyssna och beklaga sorgen.

    Du kan nästan fråga vad som helst utan att det blir konstigt. Hälsa brukar jag bara vinka lite och säga hej, hej då brukar jag faktiskt glömma bort att säga men det är tydligen viktigt det med.

    Tonläge och kroppshållning brukar jag inte tänka på.
    Det är bra, kör teater i början så kommer det förmodligen att flyta på normalt senare :)

  • Anonym (Familiar)
    Anonym (TS) skrev 2015-05-25 20:52:01 följande:
    Jag tror kanske (efter lite tänkande här) att mina sociala svårigheter är lite mer rotat än bara nån produkt av vad som hände i tonåren, känns som att jag inte var speciellt begåvad som barn heller. Men det här är väl något man kan lära sig hoppas jag.
    Ja det var nog menat *skrivet i stjärnorna*, är dina föräldrar sociala? Som man säger så faller inte äpplet långt från trädet.
    Min mamma är väldigt blandad som social person och det är jag med, ibland är man helt tyst och awkward och ibland bubblar man så att sällskapet trivs.

    Men det är helt rätt! övning ger färdighet! :) gå igenom scenarierna och öva.
  • Anonym (Familiar)
    Moderno skrev 2015-05-25 22:32:13 följande:
    Kör gärna en inövad harang om något, kanske presentera dig själv lite, eller kanske bara säg något i stil med, "Vilket trevligt gäng ni verkar vara och roligt att sitta så här tillsammans och äta lunch. Ibland på tidigare arbetsplatser har det kunnat vara lite tryckt stämning, men här känns det verkligen som att det är högt i tak (dvs överdriv lite extra)". Har du väl presenterat dig som en positiv, social person ( även om det delvis kanske är lite teater) blir det lätt att du fortsätter med den rollen sen.

    Om man stöter på lite oväntade och svårare frågor (hunden har dött, etc) tycker jag alltid att man kan vara ärlig. Det går bra att säga, "Jag vet inte vad jag ska säga", om man inte känner att man spontant har något att komma med. Man kan lägga till att man beklagar eller något annat kort också, kanske ställa en motfråga, hur det känns, om personen är ledsen eller likande.

    Personligen tycker jag det är lättast att kommunicera med lite introverta personer som man får lirka lite med i samspelet - om det inte är en överordnad som man måste hålla ett visst avstånd till, då tycker jag att det kan vara jobbigt och blir själv lite tystlåten.
    Precis sånt tycker jag är lite jobbigt personligen. När folk ska tala om hur det känns och att gruppen känns rolig och trevlig, på nåt sätt verkar det jinxa gruppen, om inte hela tillvaron.

    Och frågor om hur det känns när hunden har dött, det känns ju såklart inte kul alls och man kanske är skitledsen, man kanske har haft hunden enda sen man va 15 år. och så ska man stå där och förklara att "nää de e lugnt den blev ju så sjuk i slutet att vi va tvungna att ta bort den." Då tycker jag personligen att det är trevligare om någon frågar vad det var för ras istället för då kan man börja samtala om det, då är man liksom inte i ens känslor och rotar.

  • Anonym (Familiar)
    Anonym (TS) skrev 2015-06-05 22:14:21 följande:
    Är såååå glad just nu!

    Hittade en bok där i princip allt står, helt otroligt! Kommer troligen studera varenda liten mening.
    Grattis!!! :D

    Vilken bok? Det finns så många i detta ämne.
Svar på tråden Hur blir man en social, trevlig och omtyckt människa?