Inlägg från: En PantherTant |Visa alla inlägg
  • En PantherTant

    Riven av katt då jag är gravid

    Karin23 skrev 2015-05-27 10:53:15 följande:

    Till alla: Därför att det innehåller ett gift i kottarna som överförs när de klar och därför kliar det, det finns diskussion om att det giftet kan leda till hjärninflammation m.m och vara farligt för fostrets utveckling, ville bara kolla vad bm eller doktor sagt till andra?:0


    Aldrig hört talas om det. Skulle det anses farligt skulle det nog informeras om det, med tanke på hur många familjer som har katter..
  • En PantherTant
    Zadre skrev 2015-05-27 14:28:32 följande:
    Du råkar inte ha ett konto på imgur.com som heter Misleadinginformation? För det där var missledande information.
    Nej, kattklorna är inte giftiga.
    Det som kan vara farligt är om man blir biten så det går hål på skinnet då kattens mun innehåller väldigt mycket bakterier. Då bör man ta sej till läkare så fort so möjligt. Men inte om man blir lätt riven i kattens lek.
    Men är nu inte det också att vara lite onödigt hisplig att söka vård för ett kattbett hemma i Sverige? Stelkrampsvaccinet ser väl alla till att ha i skick, och med att tvätta såret kommer man långt. Inte konstigt sjukvården är överbelastad..
  • En PantherTant
    fr0kenandersson skrev 2015-05-27 17:03:14 följande:

    Kattklorna är inte giftiga, men salivet kan vara, för jag uppfattade det som att ts även blev biten? Katter sprider nämligen parasiten toxoplasma. Därför man inte ska plocka kattbajs och rensa i lådan som gravid, det får någon annan göra. Katter är som sagt de största parasitbärarna när det gäller husdjur. Man ska alltid rengöra sår som gjorts utav djur. Rivmärken som bitmärken.


    Det där om att inte kunna tömma kattsandlådan är ju också bara en skröna. Ja, toxoplasma är farligt, men med normal handhygien efteråt så är det ingen risk. Men brukar man slicka på fingrarna medan man tömmer kattsandlådan så ska man kanske avstå..
  • En PantherTant
    Nenne666 skrev 2015-05-27 18:12:30 följande:
    Är det inte ammoniaken som är skadlig att andas in när man är gravid och därför inte ska vistas och hantera kattens urin?
    Ännu en myt. Ammoniakhalten är alldeles för låg i kattsandlådan för att vara en risk.
  • En PantherTant
    Zadre skrev 2015-05-27 19:26:04 följande:
    Man måste i princip äta skiten för att på toxoplasma. Visserligen får man cravings som gravid men tvivlar på att någon skulle få såna cravings...
    En PantherTant skrev 2015-05-27 15:03:03 följande:Men är nu inte det också att vara lite onödigt hisplig att söka vård för ett kattbett hemma i Sverige? Stelkrampsvaccinet ser väl alla till att ha i skick, och med att tvätta såret kommer man långt. Inte konstigt sjukvården är överbelastad..

    Man får typ en utskällning av läkaren om man inte söker vård för kattbett. Man ska in ASAP.
    Är du säker?

    Nu är det ju nog snart 20 år sedan jag satt i läkarkansliet och tog emot tidsbeställningarna, men då hette det ju nog åtminstone här att bitsår som inte blivit röda eller visar andra tecken på inflammationer, eller behöver sys/tejpas behandlas hemma. Börjar såret rodna eller svullna upp skall man ju däremot nog söka vård. Men sånt tillhör ju sunt förnuft.
  • En PantherTant

    Men i din länk står ju inget om att uppsöka läkare. Bara att man ska kontakta vården (för att få information om hur såret skall skötas och vilka varningssignaler man skall hålla utkik efter)


    Zadre skrev 2015-05-27 19:52:47 följande:

    Den här diskussionen har varit uppe många gånger på kattforum jag är med i. Flera som sagt att de inte åkte in direkt och fick skäll av läkaren när de väl kom in.

    www.1177.se/Stockholm/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Hund--och-kattbett/

    "Om du har fått ett djupare bett där tänderna trängt igenom huden bör du kontakta vården med en gång eftersom det lätt blir infektion i såret. Det är särskilt viktigt att kontakta vården med en gång om du har fått djupa bett på händerna."


Svar på tråden Riven av katt då jag är gravid