• Anonym (TS)

    Jag funderar på att märka blöjorna till förskolan

    För tre månader sedan började min dotter på förskolan. Hon går mellan 09 och 15. Den första månaden var hon sjuk mycket och min man och jag vabbade mer än vad dottern var på förskolan.

    Det finns ett skåp för blöjor där vi föräldrar fyller på. Per hylla är det plats för två barns blöjor. Jag kommer ihåg att jag under inskolningen tänkte att vilken tur att det barn vi delar hylla med inte köper samma typ av blöjor som vi.

    Under dessa tre månader har jag fyllt på med 3 hela blöjpaket och nu är det dax att fylla på igen.

    Jag har noterat att barnet vi delar hylla med antingen gått över till samma blöjor som vi eller så har personalen delat upp mitt barns blöjor till det andra barnet. Jag har förundrats över hur många olika blöjor som verkligen finns på marknaden, för nästan inga barn har samma typ av blöjor.

    Tidigare var vi de enda med denna typ av blöja, men nu har det tydligen slumpat sig så att den enda som börjat med dessa också, är det barn som mitt barn delar blöjhylla med... Dessutom har jag noterat att det länge suttit en skylt om att blöjorna är slut på det andra barnets klädskåp. Det här barnet är alltid redan där när vi lämnar och kvar när vi hämtar, men jag vet inte hur långa dagar det går.

    Jag misstänker starkt att personalen använder mitt barns blöjor till två barn. Jag bjuder gärna på någon blöja då och då, men de två gånger då jag fyllt upp med ett paket har det andra barnet haft samma blöjor och också en lapp om att fylla på och på inskolningen noterade jag ju verkligen att det barnet använde andra blöjor.

    Är det galet att märka blöjorna? Jag har ingen lust att fråga personalen om de flyttar över blöjor från mina högar till det andra barnet. Hur skulle du som jobbar på förskola se på att en förälder märker blöjorna? Är det vanligt att föräldrar struntar i att köpa blöjor till förskolan?

    Hon har alltså gått på dagis sedan första veckan i Mars, men under mars månad var hon hemma mer än där. Hon kommer alltid till förskolan i nybytt blöja och är där 6 timmar. Jag brukar byta ganska omgående när vi kommer hem och blöjan är sällan torr då, men jag vet att de byter på förskolan då de inte vill ha byxblöjor på dagis, men det är ok att komma dit med det eftersom de kan rivas sönder, och på dagtid hemma använder vi byxblöjor.

    En grov uppskattning är att dottern var på dagis ca 5 dagar i mars och sedan 20 i april och 20 i maj. Under inskolningen bytte jag blöjor från skötväskan som jag hade med. Vi har fyllt upp 3 (×42) hela paket i hyllan och ska nu alltså fylla på igen. Är det bara jag, eller är det inte rätt många använda blöjor ca 120st på ca 45 dagar?

  • Svar på tråden Jag funderar på att märka blöjorna till förskolan
  • Anonym (TS)
    Anonym (TS) skrev 2015-05-30 06:17:49 följande:
    Vi betalar maxraxa. Skulle tro att de flesta hamnar på maxtaxan om båda jobbar. Inga barn i min kommun får blöjor på förskolan, så i min kommun ingår det inte.
    Maxtaxa ska det givetvis stå.

    Eller om vi betalar max kanske jag inte ska svära på, men vi betalar 1260 per månad för platsen och det är i alla fall max i vår kommun.

    Jag tycker egentligen det är galet billigt. Säg att det är 21 förskoledagar i en månad, då har man alltså betalat 60 :- per dag för att barnet ska bli omhändertaget och få mat. Det täcker väl knappt maten...

    Om de andra föräldrarna nu är såna rabiata människor att de vägrar köpa blöjor och tycker att det ska ingå i den "dyra" avgiften, så ja... vet inte vad jag ska säga.
    Det är väl det som gör mig lite upprörd, att jag just tror att de andra föräldrarna tar blöjor av mig. Inte kostnaden i sig... Men nu ska jag hålla ett öga och se vad som händer...
  • Anonym (H)
    Anonym (skäms) skrev 2015-05-29 14:47:11 följande:
    Du hade inte skämts för att ni tog ett barns blöjor och gav till ett annat barn utan att ta upp det med föräldern som köper blöjorna? Det hade jag gjort snarare än att ta illa upp. 
    Som sagt, jag har endast varit praktikant och vikarie så jag har inte uppfunnit rutinerna. Jag vet inte om de berättar för föräldrarna i förväg hur rutinerna ser ut om ett barn får slut på blöjor, men det hade ju inte varit så schysst mot barnet ifråga att låta det gå utan blöja bara för att föräldrarna varit slarviga och missat att fylla på blöjförrådet i tid, tycker du inte det?

    Personligen tycker jag dock att det bästa hade varit om varje avdelning hade köpt in ett blöjpaket i varje storlek så att man hade kunnat låna från det istället.
  • Anonym (Märk!)

    Absolut att jag skulle märka. Gör ett grönt kryss eller en svart prick på varje blöja.
    Lätt som en plätt.

    Eller så skulle jag lägga dit färre blöjor. Tänker att om man som personal behöver låna från något barn är det psykologiskt enklast att göra det från en stor hög.   

  • Anonym (TS)

    Tyvärr har dottern blivit sjuk och inte varit på förskolan denna vecka. Jag såg också att de andra föräldrarna hade mer blöjor kvar av den samma sorten. Men det ska bli spännande att se vad som händer. Jag tänkte försöka hålla så bra koll så jag vet hur många blöjor det går per dag i snitt, min gissning är 1,5.

  • Anonym (Skönt nör dom "slipper" blöja : ))

    Ja är helt övertygad om att det har med personalen att göra. Men om lappen står där o man ska fylla på så kan ja inte se nåt Anna alternativ än att "hyllgrannens" föräldrar fyller på sin hylla från din istället för att gå till affären o handla.

    Personalen har som sagt massa olika blöjor o dagarna så dom tänker inte på att ni helt plötsligt har samma.

    Påpeka det för personalen o be om att få byta hylla "som test" eller be dom ha koll på när det fylls på hos "grannen" dom behöver ju inte gå o skvallra till dig sen. Bara säga att dom löst situationen...

    "Grannen" har säkert inte själv koll på hur mycket blöjor som går åt o tror då att ingen annan märker sånt heller.

  • smulpaj01

    Bättre att ha som på mitt barns förskola där blöjor ingick! Verkar helstört att ta med blöjor till dagis!

  • cosinus

    Jag hade ju lätt kunnat numrera dem :)

    Bara skriva en siffra från 1 och uppåt på blöjorna i blöjhögen. Lätt att kolla om något nummer fattas mitt i och lätt att hålla koll på hur många som går.

    Är ju bara att säga att du är nyfiken på vilken takt blöjorna går åt och att du inte vill belasta personalen med det utan håller koll själv så du inte missar att fylla på.

    Sen, om det börjar gå fantastiska mängder blöjor eller fattas blöjor mitt i, då kan du ju ta upp det. Skriv på den sidan som är neråt i högen som om det är den andra föräldern som snor och flyttar över till sitt barns hylla så syns det inte.

  • Anonym (3)

    Hos oss skulle hon ha bytt blöja 3 gånger per dag.

    Vi byter rutinmässigt före utgång (strax efter 9), innan vila (vid 12) och efter de vaknat.

  • Tramptass
    smulpaj01 skrev 2015-06-23 13:51:11 följande:

    Bättre att ha som på mitt barns förskola där blöjor ingick! Verkar helstört att ta med blöjor till dagis!


    Nej det är verkligen fel sätt att använda förskolans pengar på! Tycker det är alldeles för billigt redan. Ska de stå för ordentliga ytterkläder då också kanske?
Svar på tråden Jag funderar på att märka blöjorna till förskolan