Inlägg från: frökenb |Visa alla inlägg
  • frökenb

    Lämna 4 och 5-åring på förskola när det kommer ny bebis?

    Hej! Vi har en 4-åring och en 5-åring och nu när som helst kommer det en bebis. Jag har hela tiden tänkt att de två äldre barnen ska vara hemma de första 14 dagarna med mig, bebis och pappa. Men min mamma sa här om dagen att dom självklart ska gå till förskolan och att dom kommer "förlora" kontakten med förskolan osv om de är hemma i 14 dagar, att jag måste få tid att lära känna bebisen osv.

    Jag tänker att barnen också måste lära känna bebisen och att dom känner sig undanskuffade om de måste gå till förskolan sådär direkt.

    Vad tycker ni och hur har ni gjort? Och hur fungerar det rent regelmässigt på förskolan? Skulle jag och pappan ens vara hemma med bebis och lämna de andra på förskolan?

  • Svar på tråden Lämna 4 och 5-åring på förskola när det kommer ny bebis?
  • frökenb

    Dessa två veckor går ihop med vår semester så att dom kommer vara borta 3 månader totalt och sen börja ny förskola efter det. Ändrar det något av det ni tycker?

    Barnen har också väldigt svårt att "komma tillbaka" till förskolan, har jag dom borta en måndag tex (se det blir tre dagar över helgen) så börjar veckan med gråt och att dom vill vara hemma. Dom vill nog helst vara hemma om dom får välja... men de missar de två sista veckorna med nuvarande vänner och förskola.

  • frökenb

    Tack för svar. Får dom välja själva har de valt för lääänge sedan att de vill vara hemma, det är riktiga hemmatryckare som precis som Elsis skrev älskar att leka tillsammans. Och dom har sett fram emot bebisen jättemycket och pratar med den varje dag i magen. De är också extremt mammiga just nu och tror att jag ska bara bry mig om bebisen. Jag känner också att eftersom de ska sluta nuvarande förskola är det ju inte jätteviktigt att inte "förlora kontakten" dit, eller hur?

    Jag tror vi bestämt att det blir att dom är hemma, bara svårt när alla runt omkring ska ifrågasätta. Anledningen är att mina föräldrar tror det blir tungt för mig att ha dom hemma (dom är extremt klängiga och mammiga). Men pappan är ju hemma också.

    Jag kan ju flagga för att om den äldre skulle ändra sig någon dag kanske vi gör ett besök till förskolan iaf. Att bjuda på fruktsallad lät ju supermysigt. :)

  • frökenb
    Varfor inte iiii skrev 2015-05-28 17:33:19 följande:

    Lämna barnen på förskolan det kommer att underlätta för er. Ni vet inte hur nya bebisen kommer att vara ibörjan, hur trött man kan bli osv. Jag valde att lämna barnen det var guld värd. De fick leka loss på dagarna o man slapp laga mat. Om de endå kommer att vara hemma hela sommaren varför inte låta dem leka ett tag till?


    Får man ens det? Bör jag prata med förskolan om det? Känns faktiskt lite konstigt att ha dom där när både jag och pappan är hemma och det är juni (och kanske fint väder...). Jag är så van vid att ha barnen hemma, det var därför jag skaffade dom, jag vill att vi ska hänga. ;)
  • frökenb

    Tack för alla svar. Det blir en "avslutning" på förskolan som vi såklart kommer gå på och sen får jag höra om det är något annat som missas ifall de är borta dessa 14 dagar. Men det gick att ordna så 4-åringen fick följa med på Skansen en annan vecka än den det skulle bli bara så vi inte missade det tex.

    Jag tror jag har som plan att de dom hemma men ångrar dom sig så får dom gå, vi får ta det dag för dag.

Svar på tråden Lämna 4 och 5-åring på förskola när det kommer ny bebis?