• Ciciri

    Är Sofia en värdig medlem av vårt kungahus?

    Miss P skrev 2015-05-29 10:40:28 följande:

    anser att det är inte vårt val. det är väl prinsen som ska leva med henne. inte hon som representerar vårt land. det är ju kungen och det har ju gått bra än så länge att han gör det.. ha ha ha


    Fast en viss representationsroll kommer hon ju att ha. Hon har ju sagt upp sig från Project Playground nu, när det fyllt sin funktion att vitkalka henne, för att bli prinsessa på heltid... Hon tänker inte arbeta med något annat, utan hålla sig framme där det vankas kameror, var så säker...
  • Ciciri

    Nej, det är hon verkligen inte. Det är HEMSKT! Man känner sig så hjälplös! Det är inte konstigt att män dras till hennes typ för sex, men de flesta med god utbildning o.s.v. har ju vett att skaffa sig en bättre sort som hustru. C P borde förstås ha haft någon som sin mamma eller Jackie Kennedy eller Drottning Nuur eller Drottning Rania... eller MINST som Kronprinsessan Mary av Danmark!

    Jag fattar inte att Kungen inte satt stopp!

    Det allra värsta är att det finns en liten risk att hon blir Sveriges drottning, eftersom det inte verkar bli några fler barn gjorda på Haga slott. Då finns det bara två personer mellan Sofia och Drottningakronan...

  • Ciciri
    Anonym (framtiden) skrev 2015-05-29 18:32:31 följande:

    Ja det är inget fel på henne. Om hon visste när hon var 20 år att hon skulle gifta sig med Carl Philip 9 år senare, skulle hon säkerligen inte vikt ut sig i Zlits eller varit med i Paradise Hotel.


    Men så där kan man väl inte resonera? "Jag avhåller mig endast från att snatta i affären och streaka i shoppinggallerian idag, för att det finns en liten möjlighet att jag ska bli känd senare"? En bra tjej gör ju aldrig något sådant som hon har gjort.
  • Ciciri
    seriösanvändare skrev 2015-05-29 17:36:42 följande:
    Varför då? Får prinsessor inte ha tatueringar?

    Spontant kan jag tycka att en tatuering är ganska oskyldigt jämfört med att ha levt ett "bimbo-liv" i sin ungdom (oavsett kön). Att det är ok att vara fd Slitz-brud men inte ok med tatueringar, låter lite väl präktigt. Även om jag inte tycker att någotdera ska ligga henne till last i dagsläget om hon passar i övrigt.

    Eller tog hon bort dem av andra skäl?
    Det ser hemskt illa ut. Man ska inte sticka under stol med att tatueringar är en klassmarkör. 

    Den hon har på ryggen, alldeles nedanför nacken, är för övrigt kvar. Men hon brukar uppmana sina designers att dölja den även om hon har genombruten spets i övrigt. Den på skinkan vet vi ju inte eftersom hon inte längre visar skinkorna på bild...
  • Ciciri
    Lord Hans skrev 2015-05-30 08:01:15 följande:

    Patetiskt att ha kvar royalismen när man släpper in diverse patrask att smutsa ner blodlinjen.


    Jag är egentligen emot monarkin, så jag är väldigt kluven. OM vi ska ha kungligheter, så är ju själva grejen att det ska vara fina, ordentliga och representativa personer. Men en som Sofia kan å andra sidan dra ner monarkins popularitet så mycket, att vi blir av med hela det statsskicket fortare. Det var ju redan på gång på 1970-talet: det låg i tiden att avskaffa det gamla odemokratiska statsskicket i stora delar av världen och även här under sossarna.

    Men sedan träffade Kungen Silvia, och henne blev nästan alla svenskar så betuttade i att de ville ha kvar monarkin bara för att få ha henne, typ... Hon räddade monarkin för ytterligare en generation. Men jag tror inte att Victoria och Daniel kommer att räcka till för att upprätthålla monarkin i ytterligare en generation - de är skötsamma och ordentliga och arbetar på med de (begränsade) personliga resurser som de föddes med, men de är okarismatiska, alldagliga och tråkiga. Oförmågan att skaffa mer än ett barn gör det inte bättre - folket ville ju se Haga slott fullt med små söta prinsar o prinsessor igen! 

    Madeleine kommer antagligen att fasa ut sig själv från offentligheten och bli en vanlig lyxhustru och mor i London eller New York, och Sofia... hon drar som sagt ner kungahuset
  • Ciciri
    Anonym (Tja) skrev 2015-05-29 23:25:39 följande:

    Hon verkar då betydligt bättre än psykopaten Madde är gift med. Stackarn.andra flytten på kort tid och höggravid.


    Fast han avstod ju den erbjudna Prins-titeln i alla fall. Han ville fortsätta att vara en privatperson och försörja sig själv (och sin familj?) på sin affärsverksamhet. Därför har vi = svenska folket inte så mycket att göra med hur han är eller vad han gör. (Men man hoppas ju att han är bra för Madeleine såklart.)
  • Ciciri
    Virriga Vera skrev 2015-05-30 10:14:34 följande:
    Fredrik IX av Danmark hade ganska många och stora tatueringar och ingen har väl kallat honom varken patrask eller WT eller att han saknar klass?
    Ja men han var en man och han var i flottan som ung. Det vill säga tatueringarna kom till i ett helt annat, positivt och naturligt, sammanhang, än när WT går till närmaste tatueringsstudio för att de tror att de är coola då.
  • Ciciri
    sextiotalist skrev 2015-05-30 10:27:13 följande:
    När systrarna gifte sig så var det en annan kung, född på 1800-talet och med den tidens värderingar. Prins Bertil fick ju inte gifta sig med den frånskilda enkla kvinnan Lillian om han ville behålla sin prinstitel för den gamla kungen.

    Prinsessan Lillian blev ju en älskad prinsessa av det svenska folket och en älskad medlem av kungafamiljen. Prins/prinsess-titlarna ärvs ju även inom dr kungafamiljer som är "utan land"
    Traditionellt blir inte en prinsessas barn kungliga, om hon inte i sin tur gift sig med en kunglig man som har titlar de kan ärva. Precis som en kvinna som är född adlig, men gifter sig med en ofrälse, inte kan föra någon titel eller själva "adelskapet" vidare till sina barn. Så egentligen borde Leonore inte ha fått prinsesstitel. Men jag gissar att det har blivit könsförvirring nu, p.g.a. det äldsta barnet alltid ska ärva tronen numera oavsett kön.

    ...men blir det FÖR många prinsar och prinsessor, så går det ju inflation i titeln och då är det inget speciellt att vara det längre. Som i Saudiarabien där de är flera hundra nu...

    Angående Lilian, så handlade det inte bara om att hon var frånskild, utan om att det var oklart hur hon hade försörjt sig de första åren ensam i London. Finns ju diverse rykten om det: "nattklubbsvärdinna", "nakendansös"... som då även i värsta fall kan ha innefattat prostitution. För övrigt kan det ha varit så att hon inte hade kunnat få barn med Bertil ändå (alla säger ju att det var så synd om henne som inte "fick" skaffa barn med honom), eftersom hon inte fått barn med den äkte mannen. Hon var ju 28 när hon träffade Bertil, och det var mycket ovanligt att vara barnlös vid 28 om man alls blivit gift, på den tiden. Det kan ju ha berott på någon sjukdom t.ex..
  • Ciciri
    Alessia skrev 2015-05-30 11:11:02 följande:

    Avskaffa den löjliga monarkin och låt personerna i fråga tjäna sitt levebröd på de färdigheter de har. Den ende som gör det är väl Madeleines make, som hedersamt nog bestämt tackade nej till att bli "prins". Reko kille!


    Det är ju det som är så negativt med monarkin (förutom det odemokratiska), att det kan bli vem som helst. Eftersom de inte väljs utan föds till det, och de födda sedan i sin tur kan bli tokkära och gifta sig med (nästan) vad som helst.

    Fast å andra sidan ÄR det kul när det blir bra personer. Då kan de tillföra still, klass, skönhet, glamour, hopp och drömmar, en känsla av historia och kontinuitet från tid till tid. Presidenterna får man aldrig följa från vaggan till graven och från generation till generation.
  • Ciciri
    Gathenhielm skrev 2015-05-30 11:41:43 följande:

    Ja, för kungahuset har aldrig beblandat sig med snygga ofrälse...

    Vad fan vill ni? Att högadeln endast skall beblanda sig med högadeln? 

    Prinsen har koketterat med en kvinna som en gång i tiden var med i Slitz! Nu jävlar går kungadömet under! 

    Bespare mig...


    Slitzbilderna var illa nog, men det finns helnakna bilder på henne därute. Googla på hennes namn och "nude" så får du se!

    Det är för övrigt HELA hennes livsstil: hon har promotat porrevenemang i NY, hon har blivit försörjd av en sugar daddy, hon har ingen utbildning, varken en yrkesutbildning eller någon allmän akademisk grad. Hon blev välgörenhetsdam när hon blev tillsammans med C P och sa genast upp sig när hon fått förlovningsringen och därmed nått sitt syfte. (Hon ska hädanefter endast vara med i "an honorry capacity".) Det är sättet hon pratat med sina väninnor om att hon ska fånga C P, och att hon har fångat honom...

    Hon saknar anständighet, värdighet, diskretion, balans. sunt förnuft...
Svar på tråden Är Sofia en värdig medlem av vårt kungahus?